Autoshift.net

Welcome Guest ( Log In | Register )


>

8 Pages V  < 1 2 3 4 5 > »   
Open Menu Reply to this topic Start new topic


baru nak beli GTS

post May 24 2009, 12:09 PM
Post #41


JunioR
*

Group: Members
Posts: 5
Thank(s): 0
Joined: May 09
Member No.: 5,042
Scooter Type: Others
Gender: Male




mula2 ingat nak amik gtr 150 @ nouvo lc..
pikir2 blk kwn dh tak muda sgt dah..pastu nak amik elegan..
lastly why not gts 200 trus..heheh
namun yg pasti kwn tak mampu nak beli baru..
agak2 used gts ni dlm 6k-7k bleh dpt tak?
kalo kwn2 ada lobang bley bgtau..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
area for ads in topic


post May 29 2009, 09:21 AM
Post #42


JunioR
*

Group: Members
Posts: 13
Thank(s): 2
Joined: April 09
From: KAJANG,SELANGOR
Member No.: 4,779
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (fyroo @ Jan 16 2009, 08:46 PM) *
besar la moto tu... nak cilok2 susah.. pakai elegan ni pun dah susah mau cilok kat kl


sape kate susah cilok..best wo cilok2 dgn gts...very stabil........the best motor yg pnah tman pkai....result 10/10
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post May 29 2009, 09:24 AM
Post #43


JunioR
*

Group: Members
Posts: 13
Thank(s): 2
Joined: April 09
From: KAJANG,SELANGOR
Member No.: 4,779
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (lone_rider @ May 24 2009, 12:09 PM) *
mula2 ingat nak amik gtr 150 @ nouvo lc..
pikir2 blk kwn dh tak muda sgt dah..pastu nak amik elegan..
lastly why not gts 200 trus..heheh
namun yg pasti kwn tak mampu nak beli baru..
agak2 used gts ni dlm 6k-7k bleh dpt tak?
kalo kwn2 ada lobang bley bgtau..



bkan nk kondem gtr150 tu,tpi dealer naza sndiri bgitau,klau utk keje dlm town okle,tpi utk long distance die xrekmen...nouvo s bdak2 rempit blehle pkai..hehehe...elegan?..nnti dh pkai elegan tringin plak nk pkai gts..so saranan sya amikjela gts...........
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 1 2009, 07:16 PM
Post #44


JunioR
*

Group: Members
Posts: 23
Thank(s): 0
Joined: January 09
From: Are Lock Stuck
Member No.: 4,248
Scooter Type: Elit Sports
Gender: Male




elegan ok tapi model lama

gts lagi ok model baru pulak

dua dua dari brand yg sama - SYM.spare part takde masalah.

tepuk seat tanya selera.hanya pendapat sekupang aku.ikut ati aku pun nak amik gts ni.kewangan tak ok lagi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 3 2009, 11:44 AM
Post #45


50cc
**

Group: Members
Posts: 69
Thank(s): 0
Joined: October 07
Member No.: 1,449
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




tgk kewangan laa... kalau mampu amik je.. tp elegan dan gts 2-2 leh ajak jalan jauh...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 21 2009, 02:08 AM
Post #46


175cc
********

Group: Members
Posts: 420
Thank(s): 6
Joined: April 08
From: shah alam je bro...
Member No.: 2,514
Scooter Type: Step
Gender: Male




angkat kawa ninja 250r. (IMG:style_emoticons/default/innocent.gif)

haha xde arr. aku dok menyebok plak kat sini. sori (IMG:style_emoticons/default/notworthy.gif)

mod jangan pukui aku aa
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 30 2009, 09:00 AM
Post #47


JunioR
*

Group: Members
Posts: 11
Thank(s): 0
Joined: February 08
Member No.: 2,147
Scooter Type: none
Gender: Male




maksudnya spare part sama dgn elegan lah ek ...GTS200 nie...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 30 2009, 10:56 AM
Post #48


~SCOOTERING COMEBACK COUNTDOWN~
Group Icon

Group: VIP
Posts: 1,371
Thank(s): 138
Joined: September 08
From: kegelapan
Member No.: 3,401
Scooter Type: Others
Gender: Male




QUOTE (symgan @ May 29 2009, 10:24 AM) *
bkan nk kondem gtr150 tu,tpi dealer naza sndiri bgitau,klau utk keje dlm town okle,tpi utk long distance die xrekmen...nouvo s bdak2 rempit blehle pkai..hehehe...elegan?..nnti dh pkai elegan tringin plak nk pkai gts..so saranan sya amikjela gts...........


aku pakai gtr sehari ulang alik 90km++ ok je bang~~tak pernah rosak tengah jalan~~(jangan tanya orang yang takde gtr sebagai reference,diorang tau ape~~wah ha~~)

apepun ada duit aku nak ambik GTS gak~~cuma harga seken hen masih mahal,lagi~~option kedua piaggio x9.rege rm8000++ je tapi spare part mahal plak~~
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jul 5 2009, 01:44 AM
Post #49


++still learning n monitoring progress++
Group Icon

Group: VIP
Posts: 5,484
Thank(s): 42
Joined: October 08
From: muo-from south to north-singapore-bali-next target solo ride to east cost
Member No.: 3,553
Scooter Type: Gilera VXR
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 1



x9 part mahal tapi tahan lame kalo kene gayenyer..........
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jul 5 2009, 11:43 AM
Post #50


JunioR
*

Group: Members
Posts: 6
Thank(s): 0
Joined: March 08
Member No.: 2,224
Scooter Type: Ego
Gender: Male




ada kedai kat K.Tganu jual gts ni tak?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jul 15 2009, 09:25 PM
Post #51


JunioR
*

Group: Members
Posts: 29
Thank(s): 1
Joined: December 08
Member No.: 3,928
Scooter Type: Elegan
Gender: Male






elegan dan gts masing2 ade kelebihan dan kekurangan.
(psssttt....dengar2 tak lama lagi nak kuar sym evo.cun beb skuter tu.)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jul 22 2009, 03:35 PM
Post #52


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




aku da angkat gts...
hehehe......
dlm 2'3 hari siap...
pastu dlm nx week dowg akan anta by shipping ke sabah....
yahooooooo...............................................

(nk seribu daya..taknak seribu dalih)kikikiki
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jul 23 2009, 12:59 AM
Post #53


190cc
**********

Group: Members
Posts: 526
Thank(s): 4
Joined: July 09
From: k.L
Member No.: 5,448
Scooter Type: Gilera VXR
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 6
Comments on IP.Gallery: 10




QUOTE (wan besaq @ Jul 22 2009, 03:35 PM) *
aku da angkat gts...
hehehe......
dlm 2'3 hari siap...
pastu dlm nx week dowg akan anta by shipping ke sabah....
yahooooooo...............................................

(nk seribu daya..taknak seribu dalih)kikikiki

kato nk cri vxr/rst/sp...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jul 23 2009, 01:32 AM
Post #54


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




QUOTE (zack_200 @ Jul 23 2009, 12:59 AM) *
kato nk cri vxr/rst/sp...





bajet tak cukup bro utk yg baru...

amik gts jelah...

da otw da shipping dr sana ke sabah..

nak amik gilera yg 2nd takut problem lak nt...

pepun dlm hujung thn nih kalau cukup modal bisnes bagus tgkp gk gilera rst@vxr yg baru.....

insya'Allah
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Sep 6 2009, 04:00 PM
Post #55


JunioR
*

Group: Members
Posts: 21
Thank(s): 0
Joined: September 09
Member No.: 5,835
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




Salam.

Namo den zali. Lamo dah rancang nak boli GTS200 ni tapi takut cerito lamo berulang kembali. Sekarang ni den pakai LC135 tapi bilo nampak yo GTS200 ni mulo la terliur..hahaha

Dulu den ulang alik Nilai-KL pakai ELEGAN...sehari travel 120km dokek 3 tahun gak tapi ponuh dongan cerito sodih laa... belting putus 4-5 kali kek highway...top speed pun leh poie 90-100kmh jo.

Paling tragis bilo enjin buek hal...torus den trade-in amik LC135.

Jd skrg ni den nak tanyo otai2 dlm forum nie...pernah tak sapo2 yg ado pengalaman buruk mcm den ni bilo pakai GTS200 ? Klu takdo....konfom den tolak LC dan amik SYM nie...

Wassalam...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Sep 6 2009, 11:38 PM
Post #56


JunioR
*

Group: Members
Posts: 26
Thank(s): 0
Joined: June 08
Member No.: 2,781
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (budak_nilai @ Sep 6 2009, 04:00 PM) *
Salam.

Namo den zali. Lamo dah rancang nak boli GTS200 ni tapi takut cerito lamo berulang kembali. Sekarang ni den pakai LC135 tapi bilo nampak yo GTS200 ni mulo la terliur..hahaha

Dulu den ulang alik Nilai-KL pakai ELEGAN...sehari travel 120km dokek 3 tahun gak tapi ponuh dongan cerito sodih laa... belting putus 4-5 kali kek highway...top speed pun leh poie 90-100kmh jo.

Paling tragis bilo enjin buek hal...torus den trade-in amik LC135.

Jd skrg ni den nak tanyo otai2 dlm forum nie...pernah tak sapo2 yg ado pengalaman buruk mcm den ni bilo pakai GTS200 ? Klu takdo....konfom den tolak LC dan amik SYM nie...

Wassalam...


stakat ni hampir 2 tahun guna gts ok jer, yg penting routine mantainance kena jaga sebab perjalanan yang jauh perlu dipendekkan jangkahayat barangan yg penting spt roller, cvt belt yg paling utama. Pendapat 5 sen saya.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Sep 7 2009, 05:45 AM
Post #57


50cc
**

Group: Members
Posts: 69
Thank(s): 0
Joined: October 07
Member No.: 1,449
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




QUOTE
Salam.

Namo den zali. Lamo dah rancang nak boli GTS200 ni tapi takut cerito lamo berulang kembali. Sekarang ni den pakai LC135 tapi bilo nampak yo GTS200 ni mulo la terliur..hahaha

Dulu den ulang alik Nilai-KL pakai ELEGAN...sehari travel 120km dokek 3 tahun gak tapi ponuh dongan cerito sodih laa... belting putus 4-5 kali kek highway...top speed pun leh poie 90-100kmh jo.

Paling tragis bilo enjin buek hal...torus den trade-in amik LC135.

Jd skrg ni den nak tanyo otai2 dlm forum nie...pernah tak sapo2 yg ado pengalaman buruk mcm den ni bilo pakai GTS200 ? Klu takdo....konfom den tolak LC dan amik SYM nie...

Wassalam...


hm... 3 tahun berulang... putus belt.... top 90-100.... maaf nak tanya... ko tak jaga maintainance ker? aku berulang 80km sehari (optimum speed @ 125kmj )... dah masuk 3 tahun.. tak pernah belt putus... siap konvoi ke KL dr terengganu... ke kuantan setiap minggu.... takde apa2 lak... kawan aku, model lama... masih dpt 130kmj (STANDARD)..

maybe ko tak jaga motor kot... belt takkan putus andai tidak bermasalah pada pulley depan, belakang or belt murah. mmg aku betul2 heran ni.... aku bukan nak kata elegan tu bagus... tp aku juga pakai elegan dan GTS. kalau elegan ko pakai jd mcm tu, kompom ko akan alami benda yg sama bila ko pki gts memandangkan ko tak jaga...

ingat bro, scooter ni manja... setiap 2000km kena tukar minyak itam, 4000 km kena tukar minyak gear..minyak gear kena sae140. coolant kena tgk... CVT kena servis every 6000km (ikut keadaan) roller kena cantik ( jgn sampai yg bulat jd petak).

bak kata pepatah.. mcm jaga kereta.. LC takde masalah pasal dia hanya perlu jaga minyak itam. CVT takde, gear manual,nama pun kapcai.... kalau cara kapcai diaplikasikan pada scooter, pakai tmax pun akan serupa jugak bro....
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Sep 7 2009, 09:17 AM
Post #58


JunioR
*

Group: Members
Posts: 21
Thank(s): 0
Joined: September 09
Member No.: 5,835
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




Wow !! Pedas gak pagi2 ni dah kena sound "tak jaga moto"... Elegan aku tu memang on time 2000km (sebulan sekali) aku servis...CVT memang sentiasa take care off...coolant tak lekang mata aku tengok levelnya...pendek kata dah mcm bini no. 2 aku laa...

Elegan tu aku basuh tiap2 minggu...wlupun bnyak buat hal tp sayang bukan main...maklum la dia le yg bawak aku ulang alik gi keja.

Klu nak dikonpomkan aku akan alami benda yg sama jika pakai GTS nih...tak adilll !! Jgn la anggap aku jenis tak reti pakai moto...mcm bebudak lak !! Untuk makluman...pomen Modenas tu kata "mungkin" moto aku tu salah satu yg deflect...sebab dia kata dlm 100 buah..ada 1-2 moto yg tak berapa "ok"...so mungkin tuah aku dapat moto tu...

Wow !!! (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Sep 7 2009, 01:28 PM
Post #59


50cc
**

Group: Members
Posts: 69
Thank(s): 0
Joined: October 07
Member No.: 1,449
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




QUOTE (budak_nilai @ Sep 7 2009, 09:17 AM) *
Wow !! Pedas gak pagi2 ni dah kena sound "tak jaga moto"... Elegan aku tu memang on time 2000km (sebulan sekali) aku servis...CVT memang sentiasa take care off...coolant tak lekang mata aku tengok levelnya...pendek kata dah mcm bini no. 2 aku laa...

Elegan tu aku basuh tiap2 minggu...wlupun bnyak buat hal tp sayang bukan main...maklum la dia le yg bawak aku ulang alik gi keja.

Klu nak dikonpomkan aku akan alami benda yg sama jika pakai GTS nih...tak adilll !! Jgn la anggap aku jenis tak reti pakai moto...mcm bebudak lak !! Untuk makluman...pomen Modenas tu kata "mungkin" moto aku tu salah satu yg deflect...sebab dia kata dlm 100 buah..ada 1-2 moto yg tak berapa "ok"...so mungkin tuah aku dapat moto tu...

Wow !!! (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)


hahaah.. sori bro.... takde niat nk sound cuma rasa pelik.... maybe ayat aku nampak sedikit kepedasan... kalau ko duk sebelah aku maybe ko bleh mnedengar intonasi aku berkata2. hreheheh...sori byk2 bro.... xde niat nk sound.. hehehe

kalu mcm tu aku takleh kata apa lh... maybe meter ko je yg 90-100kmj... kalau ko bwk seiring dgn elegan lainpasal gts pun ada penyakit sebenarnya.... bukan semua gts leh pegi 140kmj.... aku punya gts leh g 125kmj je.. berat... kalau dbanding dgn elegan, lg laju elegan dgn gts... tp.. laju itu satu yg subjektif.....

kalau dah clear segala pendapat, ko nak amik, amik lh... cuma pengalaman aku setakat ni elegan dan gts takde masalah... cuma bermasalah dgn kelajuan... xleh laa nk lawan motor lain yg kecik2 di dalam bandar... tp nak ajak long distance, insya allah xde masalah... cuma berbalik atas keyataan ko td, atas nasib laa... untung sabut timbul, untung batu tenggelam....

maaf sekali lagi.... heheh
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Sep 7 2009, 04:47 PM
Post #60


JunioR
*

Group: Members
Posts: 21
Thank(s): 0
Joined: September 09
Member No.: 5,835
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




Takde ape2 lah...cuma bingung nak amik ke tidak gts nih. Tp rasanya skrg dah 90% amik kot...cuma problem lc135 aku tu cina nak amik 4500 je...rugi lak raso ey.

Nanti klu aku dah amik gts ni...leh la jumpo kau mintak tips apa2 yg patut.

Peace !! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
8 Pages V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2019 - 09:31 AM


© 2011 Autoshift.net