Autoshift.net

Welcome Guest ( Log In | Register )


>

8 Pages V  « < 6 7 8  
Open Menu Reply to this topic Start new topic


baru nak beli GTS

post May 29 2010, 01:42 PM
Post #141


JunioR
*

Group: Members
Posts: 17
Thank(s): 2
Joined: May 09
Member No.: 5,011
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (wan besaq @ May 28 2010, 07:35 PM) *
rajin2 la bro cilok sini...
sahabat2 lama di topik nih semua da larik g lepak smbc forum jek...tk meriah langsung sbb dowg lupa kat otosip nih...huhu


hihihi..

ok je..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
area for ads in topic


post May 31 2010, 10:51 PM
Post #142


Komander
Group Icon

Group: Management
Posts: 2,654
Thank(s): 120
Joined: October 06
From: Subang Malesia
Member No.: 4
Scooter Type: Gilera VXR
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 54
Comments on IP.Gallery: 26




QUOTE (wan besaq @ May 25 2010, 08:02 AM) *
asimo..
tkde moto utk test ride ke sane??
rasenyer sym nih seswai utk jalan jauh sbb ade rider dr jb baru nih follow smbc h krabi rilek jek..



xrequest camne nak dpt..takpe gua balun moto abg gua je la nanti..ahaks...
yup..lau tgk pada fizikal mmg untuk long distance
tapi camne lak dr segi parts dn after sale...komen please...saje nak tgk feedback dr korang semua

QUOTE (joeisaac @ May 29 2010, 02:42 PM) *
hihihi..

ok je..



kembalilah ke pangkal jalan sahabt2 gts..hehehe
masuk sini leh highlight sket club korang tue... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
org laen nmpk perkembangan...kalau ade forum sdri mmg spesel,tapi org lain jrg pandang2...yg pandang2 just yg pakai je...my 20sen...hehe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 1 2010, 03:49 PM
Post #143


JunioR
*

Group: Members
Posts: 17
Thank(s): 2
Joined: May 09
Member No.: 5,011
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (AsimO @ May 31 2010, 10:51 PM) *
xrequest camne nak dpt..takpe gua balun moto abg gua je la nanti..ahaks...
yup..lau tgk pada fizikal mmg untuk long distance
tapi camne lak dr segi parts dn after sale...komen please...saje nak tgk feedback dr korang semua




kembalilah ke pangkal jalan sahabt2 gts..hehehe
masuk sini leh highlight sket club korang tue... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
org laen nmpk perkembangan...kalau ade forum sdri mmg spesel,tapi org lain jrg pandang2...yg pandang2 just yg pakai je...my 20sen...hehe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)


Betul tu.. kat sini dikira general forum. Ramai yg menjengah..

Pasal spare part SYM. Barang dikira masih lagi mampu dibeli. Pantai Barat dikira masih mudah lagi kalau nak cari spara part. Kat Kuantan pun mudah jugak.
Penjualan SYM ni sedang berkembang kesan dari pantauan yang dilakukan mendapati skuter ini tahan lasak. Skuter gua dah khatam dah satu mesia ni.
Pernah dari Tambak Johor ke KL cuma berhenti mengisi minyak aje mengambil masa 3.20min. Tempoh masa yang biasa skrg dari Penang ke KL adalah kurang dari 3 jam. Cruising dalam 140 - 150km/h.
Enjin skuter ni memang mantap. Cuma sistem suspensi saje yang perlukan perhatian skit.
After Sales Service juga amat memuaskan disekitar Lembah Klang dan Penang. Pernah juga servis di JB,Kuantan & Sg Petani.
DIY juga mudah.

Pendek kata aku memang berpuas hati dgn SYM ni. Cuma tunggu ujung tahun ni khabarnya MAXSYM 600 akan memasuki pasaran Mesia.

Kalau ada apa apa kemusykilan.. boleh tanya bro..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Following 1 Users Say Thank You to joeisaac For This Useful Post:
AsimO

post Jun 2 2010, 09:48 PM
Post #144


Komander
Group Icon

Group: Management
Posts: 2,654
Thank(s): 120
Joined: October 06
From: Subang Malesia
Member No.: 4
Scooter Type: Gilera VXR
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 54
Comments on IP.Gallery: 26




QUOTE (joeisaac @ Jun 1 2010, 04:49 PM) *
Betul tu.. kat sini dikira general forum. Ramai yg menjengah..

Pasal spare part SYM. Barang dikira masih lagi mampu dibeli. Pantai Barat dikira masih mudah lagi kalau nak cari spara part. Kat Kuantan pun mudah jugak.
Penjualan SYM ni sedang berkembang kesan dari pantauan yang dilakukan mendapati skuter ini tahan lasak. Skuter gua dah khatam dah satu mesia ni.
Pernah dari Tambak Johor ke KL cuma berhenti mengisi minyak aje mengambil masa 3.20min. Tempoh masa yang biasa skrg dari Penang ke KL adalah kurang dari 3 jam. Cruising dalam 140 - 150km/h.
Enjin skuter ni memang mantap. Cuma sistem suspensi saje yang perlukan perhatian skit.
After Sales Service juga amat memuaskan disekitar Lembah Klang dan Penang. Pernah juga servis di JB,Kuantan & Sg Petani.
DIY juga mudah.

Pendek kata aku memang berpuas hati dgn SYM ni. Cuma tunggu ujung tahun ni khabarnya MAXSYM 600 akan memasuki pasaran Mesia.

Kalau ada apa apa kemusykilan.. boleh tanya bro..


Mantap.Tapi sy puji la ng xtiviti kelab SYM wat masa nie..mmg bgs.Rapatkan silatulrahim,uji enjin dn fun !Sbb cc yg besau nie la leh jalan jauh2...berbanding scoot lain2...hehe (IMG:style_emoticons/default/cool.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 2 2010, 11:38 PM
Post #145


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




part tkde masalah kot...
masalah hanya pd duit je..hehe
part ade je jual..
mcm aku pakai order jek..sllu order kat chuan n cycle atau sym segambut jek...
da genap setahun pakai sym nih alhamdulillah tkde masalah lg la..
baru nih just masalah pd bateri jek..tuh pon salah aku lupa tutup switch radio ngan horn...terus angkang..haha
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Mar 20 2012, 02:29 PM
Post #146


JunioR
*

Group: Members
Posts: 2
Thank(s): 0
Joined: February 12
Member No.: 12,015
Scooter Type: none
Gender: Male




Salam sahabat2 semua, disini saya ingin bertanyakan kepada otai2 ape perbezaan antara GTS200 dengan VTS200
sebab kemungkinan saya juga ingin membeli SYM scooter 200cc bagi kegunaan ulang alik kerja. Harap info semua
dapat membantu saya. Tk
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Mar 20 2012, 03:41 PM
Post #147


JunioR
*

Group: Members
Posts: 2
Thank(s): 0
Joined: February 12
Member No.: 12,015
Scooter Type: none
Gender: Male




QUOTE (budak_nilai @ Sep 24 2009, 07:52 PM) *
Salam. Tadi dah booking VTS200 kaler hitam.. InsyaALLAH isnin dapek la moto tu.

Takdo ko geng2 SYM dari area Seremban atau Nilai nih ? (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)




meh kito bergabung dari beranang baru mau mari (0192285103) zaidi
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Apr 16 2012, 07:49 AM
Post #148


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




QUOTE (black jedi @ Mar 20 2012, 02:29 PM) *
Salam sahabat2 semua, disini saya ingin bertanyakan kepada otai2 ape perbezaan antara GTS200 dengan VTS200
sebab kemungkinan saya juga ingin membeli SYM scooter 200cc bagi kegunaan ulang alik kerja. Harap info semua
dapat membantu saya. Tk


wslm...gts model awal mforce kuarkan dgn kerjasama nimota.. cc plak time tuh 179cc..

vts lak nimota tak masuk campur da... cc plak jd rendah ke 171cc saja...

kira senang gts ngan vts nih sama je..beza pada G & S.. pastu cc beza 8 cc...

* kebanyakan model gts/vts yg manufactured sebelum 2010 tk mengalami masalah sgt... ramai yg beli afta 2011 mengalami masalah pada rectifier.. sbb baru nih mforce ada kuarkan notis sapa yg beli sym gts/vts selepas 2011 atau masih dlm warantty sila bawak moto balik ke pengedar2 yg sah utk tukar rectifier yg baru...itu je dr sy.. (IMG:style_emoticons/default/whistling.gif)


QUOTE (black jedi @ Mar 20 2012, 03:41 PM) *
meh kito bergabung dari beranang baru mau mari (0192285103) zaidi


bleh masuk sym owner group di facebook...

just search "sym owner group" aku n rakan2 lain lepak sana gak...tp autoshift jgn lupe lak bro...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
8 Pages V  « < 6 7 8
Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2019 - 09:20 AM


© 2011 Autoshift.net