Autoshift.net

Welcome Guest ( Log In | Register )


>

3 Pages V  < 1 2 3 >  
Open Menu Reply to this topic Start new topic


GTSer Board Meeting

post Jun 18 2008, 03:00 PM
Post #21


50cc
**

Group: Members
Posts: 55
Thank(s): 0
Joined: May 08
Member No.: 2,641
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (hyrul @ Jun 18 2008, 02:44 PM) *
Mr Papa....lagi sorang member kita Gts dia problem..iaitu En Suffian..

aku dah kontek penang. tunggu respon,jab lagi dia reply
Go to the top of the page
 
+Quote Post
area for ads in topic


post Jun 18 2008, 03:06 PM
Post #22


110cc
***

Group: Members
Posts: 155
Thank(s): 0
Joined: January 07
Member No.: 275
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (hyrul @ Jun 18 2008, 02:57 PM) *
motor dia kalau jalan jer....selalu jerk...mekanik Kf tgh check mangkuk clutch dia

boleh caya lg ke mech KF tu (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/dry.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 18 2008, 03:11 PM
Post #23


110cc
***

Group: Members
Posts: 113
Thank(s): 0
Joined: March 08
From: B.M.C----->P.J----->Kelana Jaya
Member No.: 2,287
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (mzams @ Jun 18 2008, 03:06 PM) *


tak tahu la aku...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 18 2008, 03:49 PM
Post #24


110cc
***

Group: Members
Posts: 155
Thank(s): 0
Joined: January 07
Member No.: 275
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




tah ape la dia kelentong soh tuka macam2 padahal bende kecik je. aku rasa dia kene gosok skit lining puley jangan kasi tajam sangat tepi dia. aku dah buat dah, nasib baik buat cepat, kalo tak moto aku pun nak jerking gak
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 18 2008, 03:51 PM
Post #25


110cc
***

Group: Members
Posts: 113
Thank(s): 0
Joined: March 08
From: B.M.C----->P.J----->Kelana Jaya
Member No.: 2,287
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (mzams @ Jun 18 2008, 03:49 PM) *
tah ape la dia kelentong soh tuka macam2 padahal bende kecik je. aku rasa dia kene gosok skit lining puley jangan kasi tajam sangat tepi dia. aku dah buat dah, nasib baik buat cepat, kalo tak moto aku pun nak jerking gak


ko buat sendiri ke...zams!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 18 2008, 04:09 PM
Post #26


50cc
**

Group: Members
Posts: 83
Thank(s): 0
Joined: March 08
Member No.: 2,277
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (mzams @ Jun 18 2008, 03:06 PM) *

mmg tak leh percaya... aku punya brake lining nak abis, dia hantam suruh tukaq absorber... rosak dia kata...tu pasal aku punya brake lining habis??? giler punya ane..
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 18 2008, 04:24 PM
Post #27


110cc
***

Group: Members
Posts: 155
Thank(s): 0
Joined: January 07
Member No.: 275
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




aku buat sendiri le masa 1st servis belt, masa pomen bukak puley tu utk servis, aku gosok sendiri pakai batu asah. selambe jek. pening pomen tu tgk aksi aku masa tu...hehehe
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 18 2008, 04:29 PM
Post #28


110cc
***

Group: Members
Posts: 113
Thank(s): 0
Joined: March 08
From: B.M.C----->P.J----->Kelana Jaya
Member No.: 2,287
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (mzams @ Jun 18 2008, 04:24 PM) *
aku buat sendiri le masa 1st servis belt, masa pomen bukak puley tu utk servis, aku gosok sendiri pakai batu asah. selambe jek. pening pomen tu tgk aksi aku masa tu...hehehe


kena turun ilmu ko nie...zams!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 18 2008, 04:55 PM
Post #29


110cc
***

Group: Members
Posts: 155
Thank(s): 0
Joined: January 07
Member No.: 275
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (hyrul @ Jun 18 2008, 04:29 PM) *
kena turun ilmu ko nie...zams!


boleh.... tapi ada syarat.... kene bertapa atas moto selama 40 hari 40 malam. kene sedia nasik pulut,ayam golek
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 18 2008, 04:58 PM
Post #30


135cc
*****

Group: Members
Posts: 217
Thank(s): 0
Joined: April 08
From: Kay el - melaka
Member No.: 2,471
Scooter Type: GTS200
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 28



QUOTE (mzams @ Jun 18 2008, 04:55 PM) *
boleh.... tapi ada syarat.... kene bertapa atas moto selama 40 hari 40 malam. kene sedia nasik pulut,ayam golek


baik ko kata, kena turun naik kedah dalam satu hari..... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/brows.gif) compom aku lulus da tu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 18 2008, 05:01 PM
Post #31


110cc
***

Group: Members
Posts: 155
Thank(s): 0
Joined: January 07
Member No.: 275
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




hahaha... boleh la tu pokcik? ada sesapa yg nak pi servis leh la ajak aku skali kalo aku free. alat yang perlu dibawa ialah batu asah. kalo takde aku bawak
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 18 2008, 05:01 PM
Post #32


110cc
***

Group: Members
Posts: 113
Thank(s): 0
Joined: March 08
From: B.M.C----->P.J----->Kelana Jaya
Member No.: 2,287
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (mzams @ Jun 18 2008, 04:55 PM) *
boleh.... tapi ada syarat.... kene bertapa atas moto selama 40 hari 40 malam. kene sedia nasik pulut,ayam golek


adusss... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/doh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 18 2008, 06:06 PM
Post #33


50cc
**

Group: Members
Posts: 83
Thank(s): 0
Joined: March 08
Member No.: 2,277
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (mzams @ Jun 18 2008, 04:55 PM) *
boleh.... tapi ada syarat.... kene bertapa atas moto selama 40 hari 40 malam. kene sedia nasik pulut,ayam golek

tambah lg satu syarat... terjun gaung meter mesti mau cecah 300km sejam!! amacam?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 18 2008, 09:43 PM
Post #34


110cc
***

Group: Members
Posts: 155
Thank(s): 0
Joined: January 07
Member No.: 275
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (AZULOP @ Jun 18 2008, 06:06 PM) *
tambah lg satu syarat... terjun gaung meter mesti mau cecah 300km sejam!! amacam?


(IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/oops.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 19 2008, 08:59 AM
Post #35


50cc
**

Group: Members
Posts: 67
Thank(s): 0
Joined: June 08
Member No.: 2,661
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (AZULOP @ Jun 18 2008, 06:06 PM) *
tambah lg satu syarat... terjun gaung meter mesti mau cecah 300km sejam!! amacam?


300kmj ..dah macam kete batman la plak ...huhuhuh (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/brows.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 19 2008, 11:43 AM
Post #36


135cc
*****

Group: Members
Posts: 217
Thank(s): 0
Joined: April 08
From: Kay el - melaka
Member No.: 2,471
Scooter Type: GTS200
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 28



hep...hep....jgn (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/sign0006.gif) ....kang tok mod marah... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/bruce.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 19 2008, 06:30 PM
Post #37


JunioR
*

Group: Members
Posts: 9
Thank(s): 0
Joined: June 08
Member No.: 2,741
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




Assalamualaikum

Semalam nyaris tergolek. Masalah pully dah jadi bulan kelima pakai GTS. Kena waktu mula nak gerak dan bila slow down masa jem. Kekadang bising juga bedengkurnya. Dah repot kak ane KF tu, dia kata buka kasi servis,pasang balik mesti ok. OK nya kejap aje. 3 kali aku komplen. Macam tu jugak dia buat. Namun nak tukar pully no way.Mampus keras dia nak tukar. Bulan lepas dia kata tukar V belt dengan weight roller, aku ikutkan aje (RM200 aku kena). Tak semboh juga.

Yang angin tu mangkuk2 KF tu buat bodoh aje, sampai aku ugut nak buat repot polis dengan persatuan pengguna pasal diaorang tipu pasal waranti baru terhegeh2 nak buat.

Apa-apa pun aku masih jadi pengguna setia GTS, masih boleh sabar. Jutaan terima kasih pada Bang Din @ Papalote @ Kapten (Confuse juga aku mana satu nak sebut) kerana membantu repotkan kat SYM M'sia. Paulmen & Along dah respon , tapi belum tahu mana nak dihalakan tempat nak repair.

Susah-susah aku beli aje batu asah. Kasi asah itu pully lepas tu kasi kerat kepala tu toke KF
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 19 2008, 08:53 PM
Post #38


110cc
***

Group: Members
Posts: 155
Thank(s): 0
Joined: January 07
Member No.: 275
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




pyanzas, tu dah kira tahap serius kalo dah sampai nak tegolek apapun behati2 masa menunggang especially dlm keadaan mcm ni. mmg pening kepala kalo naik moto tehenjut2 camtu(citer dari pengalaman). kalo cakap kat pomen yang tak tau, mmg mcm2 dia soh tuka, tapi problem still tak settle.

kalo nak pi cek aku leh rekemen satu kedai, maju motor racing kat seksyen 16, s.alam. kedai ni tempat elegeners upgrade moto dorang. itu hari aku servis kat kedai ni, pomen bukak je sume belting and pulley tu , aku amik pulley asah lining dia ngan batu asah je. bukan asah sume, cuma tepi2 yg tajam tu kasi bulat skit. lantak pi la pomen tu nak kata apa, aku punya moto, aku punya suka la nak buat ape, ye tak?? (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) . kalo tak pasti moto aku dah hangguk2, pasal sblm tu simptom2 dah terasa, cepat2 aku pi servis, masa tu baru jalan 5000km.

kalo tak pasti nak pi sana, aku leh bawakkan. kene masa dia insyaallah, aku leh bawak.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 20 2008, 09:32 AM
Post #39


135cc
*****

Group: Members
Posts: 217
Thank(s): 0
Joined: April 08
From: Kay el - melaka
Member No.: 2,471
Scooter Type: GTS200
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 28



QUOTE (mzams @ Jun 19 2008, 08:53 PM) *
pyanzas, tu dah kira tahap serius kalo dah sampai nak tegolek apapun behati2 masa menunggang especially dlm keadaan mcm ni. mmg pening kepala kalo naik moto tehenjut2 camtu(citer dari pengalaman). kalo cakap kat pomen yang tak tau, mmg mcm2 dia soh tuka, tapi problem still tak settle.

kalo nak pi cek aku leh rekemen satu kedai, maju motor racing kat seksyen 16, s.alam. kedai ni tempat elegeners upgrade moto dorang. itu hari aku servis kat kedai ni, pomen bukak je sume belting and pulley tu , aku amik pulley asah lining dia ngan batu asah je. bukan asah sume, cuma tepi2 yg tajam tu kasi bulat skit. lantak pi la pomen tu nak kata apa, aku punya moto, aku punya suka la nak buat ape, ye tak?? (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) . kalo tak pasti moto aku dah hangguk2, pasal sblm tu simptom2 dah terasa, cepat2 aku pi servis, masa tu baru jalan 5000km.

kalo tak pasti nak pi sana, aku leh bawakkan. kene masa dia insyaallah, aku leh bawak.


mzam...kalo ader kesempatan bukak, ko leh tak hupload gambo dia.. pokcik tak brapa nak paham lew... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/wacko.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 20 2008, 11:35 AM
Post #40


50cc
**

Group: Members
Posts: 55
Thank(s): 0
Joined: May 08
Member No.: 2,641
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (Pyanzass @ Jun 19 2008, 06:30 PM) *
Assalamualaikum

Semalam nyaris tergolek. Masalah pully dah jadi bulan kelima pakai GTS. Kena waktu mula nak gerak dan bila slow down masa jem. Kekadang bising juga bedengkurnya. Dah repot kak ane KF tu, dia kata buka kasi servis,pasang balik mesti ok. OK nya kejap aje. 3 kali aku komplen. Macam tu jugak dia buat. Namun nak tukar pully no way.Mampus keras dia nak tukar. Bulan lepas dia kata tukar V belt dengan weight roller, aku ikutkan aje (RM200 aku kena). Tak semboh juga.

Yang angin tu mangkuk2 KF tu buat bodoh aje, sampai aku ugut nak buat repot polis dengan persatuan pengguna pasal diaorang tipu pasal waranti baru terhegeh2 nak buat.

Apa-apa pun aku masih jadi pengguna setia GTS, masih boleh sabar. Jutaan terima kasih pada Bang Din @ Papalote @ Kapten (Confuse juga aku mana satu nak sebut) kerana membantu repotkan kat SYM M'sia. Paulmen & Along dah respon , tapi belum tahu mana nak dihalakan tempat nak repair.

Susah-susah aku beli aje batu asah. Kasi asah itu pully lepas tu kasi kerat kepala tu toke KF

sabo itu separuh pada iman pyan oiii! tak kan itu pun aku nak kabo. ape pe pon ko dah bole pegi buat kat petaling utama motor sg besi. (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)

This post has been edited by papalote: Jun 20 2008, 11:50 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
3 Pages V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2019 - 09:22 AM


© 2011 Autoshift.net