Autoshift.net

Welcome Guest ( Log In | Register )


>

6 Pages V  < 1 2 3 4 5 > »   
Open Menu Reply to this topic Start new topic


Masalah pada GTS Machine

post Jun 23 2008, 02:55 PM
Post #41


135cc
*****

Group: Members
Posts: 217
Thank(s): 0
Joined: April 08
From: Kay el - melaka
Member No.: 2,471
Scooter Type: GTS200
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 28



QUOTE (AZULOP @ Jun 23 2008, 02:48 PM) *
manalak... papalotte yang nak tukau... aku pun dah tukaq tayar belakang... ari tu kan tayar aku merekah bak delima ranum!!! sekarang pakai brand jembatan batu... best giler!


waaaa... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/blink.gif) .. jembatan batuu tuuu.. baper rm bang? (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/brows.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
area for ads in topic


post Jun 23 2008, 02:56 PM
Post #42


110cc
***

Group: Members
Posts: 113
Thank(s): 0
Joined: March 08
From: B.M.C----->P.J----->Kelana Jaya
Member No.: 2,287
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




Bro Azul Op... berape RM ko tukar tayar tu dan dimana... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

This post has been edited by hyrul: Jun 23 2008, 02:57 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 23 2008, 03:25 PM
Post #43


50cc
**

Group: Members
Posts: 83
Thank(s): 0
Joined: March 08
Member No.: 2,277
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (adzha mss @ Jun 23 2008, 02:55 PM) *

harga RM240... beli di Soon Weng.. memmmang sedappp!! (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 23 2008, 05:30 PM
Post #44


50cc
**

Group: Members
Posts: 55
Thank(s): 0
Joined: May 08
Member No.: 2,641
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (AZULOP @ Jun 23 2008, 02:48 PM) *
manalak... papalotte yang nak tukau... aku pun dah tukaq tayar belakang... ari tu kan tayar aku merekah bak delima ranum!!! sekarang pakai brand jembatan batu... best giler!

dengar hang kata best giler tu tebakar gak, aku memang nak tukau tapi nak survey dulu. tengok ,ada yg kata pirreli baguih,michelin pong ada, la ni hang kata jambatan batu pulak baguih ni yg conmpiuh nih. dari pengalaman hang, hang memang rekemen yg ni la ya dok. aku rasa pon mungkin yg ni la.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 23 2008, 05:59 PM
Post #45


50cc
**

Group: Members
Posts: 67
Thank(s): 0
Joined: June 08
Member No.: 2,661
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (papalote @ Jun 23 2008, 05:30 PM) *
dengar hang kata best giler tu tebakar gak, aku memang nak tukau tapi nak survey dulu. tengok ,ada yg kata pirreli baguih,michelin pong ada, la ni hang kata jambatan batu pulak baguih ni yg conmpiuh nih. dari pengalaman hang, hang memang rekemen yg ni la ya dok. aku rasa pon mungkin yg ni la.



ala papa ..nak sonang ...campur jer suma ...michellin, jembatan batu, pirelli, kasi bancuh dalam itu mesin simen ..gerenti hasilnya mengalahkan semua jenis tayar ..hehehehhehe (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/brows.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 24 2008, 11:15 AM
Post #46


50cc
**

Group: Members
Posts: 55
Thank(s): 0
Joined: May 08
Member No.: 2,641
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (paichow0885 @ Jun 23 2008, 05:59 PM) *
ala papa ..nak sonang ...campur jer suma ...michellin, jembatan batu, pirelli, kasi bancuh dalam itu mesin simen ..gerenti hasilnya mengalahkan semua jenis tayar ..hehehehhehe (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/brows.gif)

Dia dah tak jadi tayar lagi tauuuuuuu. dia jadi kematuuu kwa kwa kwa... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/rclxs0.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/rclxs0.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/rclxs0.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 24 2008, 10:47 PM
Post #47


JunioR
*

Group: Members
Posts: 26
Thank(s): 0
Joined: June 08
Member No.: 2,781
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




(IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif) baru jer tukar jambatan batu semalam kat nks bike sentul rm220
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 25 2008, 12:46 AM
Post #48


50cc
**

Group: Members
Posts: 83
Thank(s): 0
Joined: March 08
Member No.: 2,277
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (zurzur @ Jun 24 2008, 10:47 PM) *
(IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif) baru jer tukar jambatan batu semalam kat nks bike sentul rm220

amacam?? best tak? sure layan waktu corner ni...
eh eh... sebelum aku lupa... hang dah register belum dalam database? pokcik dan paichow, apa lagi tunggu? kasi cucuk jarum la..

This post has been edited by AZULOP: Jun 25 2008, 12:49 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 25 2008, 09:35 AM
Post #49


50cc
**

Group: Members
Posts: 55
Thank(s): 0
Joined: May 08
Member No.: 2,641
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (AZULOP @ Jun 25 2008, 12:46 AM) *
amacam?? best tak? sure layan waktu corner ni...
eh eh... sebelum aku lupa... hang dah register belum dalam database? pokcik dan paichow, apa lagi tunggu? kasi cucuk jarum la..

citer pasal cucuk jarum ni zul,aku rasa lawak ade rasa bengan pong ade. semalam aku balik servis motot kat subang,nampak satu gts park kat depan gerai minum, saja gatai pi berenti tanya sapa punya motot nih! brother tu pong sambil relax pandang tak pandang pun kat aku,kata saya punya! so aku kata tak nak joint club ka? dia jawab, kelab malam ka? (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/doh.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/doh.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/doh.gif) apa punya haprak punya kaki daaa. aku relax jer dengan dia punya respon. pastu aku sekolah kan dia ckit, baru la dia ok, dan bagi no tel dia kat aku, balik atas motot aku dok senyum sorang, macam mane dia bole jawab aku lagu tu he he he.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 25 2008, 09:53 AM
Post #50


50cc
**

Group: Members
Posts: 83
Thank(s): 0
Joined: March 08
Member No.: 2,277
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (papalote @ Jun 25 2008, 09:35 AM) *
citer pasal cucuk jarum ni zul,aku rasa lawak ade rasa bengan pong ade. semalam aku balik servis motot kat subang,nampak satu gts park kat depan gerai minum, saja gatai pi berenti tanya sapa punya motot nih! brother tu pong sambil relax pandang tak pandang pun kat aku,kata saya punya! so aku kata tak nak joint club ka? dia jawab, kelab malam ka? (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/doh.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/doh.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/doh.gif) apa punya haprak punya kaki daaa. aku relax jer dengan dia punya respon. pastu aku sekolah kan dia ckit, baru la dia ok, dan bagi no tel dia kat aku, balik atas motot aku dok senyum sorang, macam mane dia bole jawab aku lagu tu he he he.

salam...hang tak tanya dia kelab malam mana yang dia selalu pi? buang tebiat ka apa org tu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 25 2008, 12:07 PM
Post #51


JunioR
*

Group: Members
Posts: 9
Thank(s): 0
Joined: June 08
Member No.: 2,741
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (papalote @ Jun 25 2008, 09:35 AM) *
citer pasal cucuk jarum ni zul,aku rasa lawak ade rasa bengan pong ade. semalam aku balik servis motot kat subang,nampak satu gts park kat depan gerai minum, saja gatai pi berenti tanya sapa punya motot nih! brother tu pong sambil relax pandang tak pandang pun kat aku,kata saya punya! so aku kata tak nak joint club ka? dia jawab, kelab malam ka? (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/doh.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/doh.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/doh.gif) apa punya haprak punya kaki daaa. aku relax jer dengan dia punya respon. pastu aku sekolah kan dia ckit, baru la dia ok, dan bagi no tel dia kat aku, balik atas motot aku dok senyum sorang, macam mane dia bole jawab aku lagu tu he he he.


(IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/rclxm9.gif) kelakau juga dengo cerita. Ada juga jumpa member pakai GTS duduk kat Ulu Yam. Kita dok angkat tangan bagi hon dia do dek aje (buat bodoh aje).Terjumpa kat kedai mamak,ingat nak tegur, dia boleh toleh buat tak nampak aje. So lain kali kalau ada yg pakai GTS, tengok dulu gelagat.Agak2 nak tegur.

Macamana pun aku bersyukur dapat jumpa GTSer & jadi member. Siapa tak join tu motor rosak, mana nak cari PAPALOTE, Nangislah ..
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 25 2008, 03:15 PM
Post #52


50cc
**

Group: Members
Posts: 55
Thank(s): 0
Joined: May 08
Member No.: 2,641
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (Pyanzass @ Jun 25 2008, 12:07 PM) *
(IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/rclxm9.gif) kelakau juga dengo cerita. Ada juga jumpa member pakai GTS duduk kat Ulu Yam. Kita dok angkat tangan bagi hon dia do dek aje (buat bodoh aje).Terjumpa kat kedai mamak,ingat nak tegur, dia boleh toleh buat tak nampak aje. So lain kali kalau ada yg pakai GTS, tengok dulu gelagat.Agak2 nak tegur.

Macamana pun aku bersyukur dapat jumpa GTSer & jadi member. Siapa tak join tu motor rosak, mana nak cari PAPALOTE, Nangislah ..

jangan la cakap mcm tu yopppp oiiiiiii. teman takde pong matot dia bole jalan. workshop besepah kat kl ni yop oiiii. (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/cool.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/cool.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/cool.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 25 2008, 11:37 PM
Post #53


JunioR
*

Group: Members
Posts: 26
Thank(s): 0
Joined: June 08
Member No.: 2,781
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




(IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif) melekat gilerr tu, jln basah camner dah coba...?
(IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/mad.gif) apesal aku tak dapat gtsrider tu? camner spelling? asyik tak leh access jer... register conversational tak leh? he.he.he.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 26 2008, 09:17 AM
Post #54


135cc
*****

Group: Members
Posts: 217
Thank(s): 0
Joined: April 08
From: Kay el - melaka
Member No.: 2,471
Scooter Type: GTS200
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 28



QUOTE (zurzur @ Jun 25 2008, 11:37 PM) *
(IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif) melekat gilerr tu, jln basah camner dah coba...?
(IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/mad.gif) apesal aku tak dapat gtsrider tu? camner spelling? asyik tak leh access jer... register conversational tak leh? he.he.he.


salam...
bang.. klik kat sini... --->> http://gtsrider.activeboard.com/
pehtu, klik kat new member (kotak atas sekali belah kanan)
kalo ader pape masalah...bleh call saya...

regard,
adzha mss
019-6969530
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 26 2008, 10:26 AM
Post #55


JunioR
*

Group: Members
Posts: 26
Thank(s): 0
Joined: June 08
Member No.: 2,781
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




(IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) salam!adzha, dapat dah register, t.kasih, bila lak bole log in?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 26 2008, 11:23 AM
Post #56


135cc
*****

Group: Members
Posts: 217
Thank(s): 0
Joined: April 08
From: Kay el - melaka
Member No.: 2,471
Scooter Type: GTS200
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 28



QUOTE (zurzur @ Jun 26 2008, 10:26 AM) *
(IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) salam!adzha, dapat dah register, t.kasih, bila lak bole log in?

da bleh log in da... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/icon_rolleyes.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 26 2008, 02:23 PM
Post #57


50cc
**

Group: Members
Posts: 55
Thank(s): 0
Joined: May 08
Member No.: 2,641
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




kejelobak kejolobu (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/brows.gif)
aku dah tukarrr ke jambatan batu (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)
dopan belakang pulak tu,
sampai clear aku punya saku (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)


siapa yg rsa tyre maxis tu masih laku
bole lah datang berbincang dengan ku (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)
ngam2 sebulan berada pada matot ku (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/rclxms.gif)
kini berada di dalam stor rumah ku
, (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/rclxs0.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/rclxs0.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/rclxs0.gif)

Kwa kwa kwa layan beb!

This post has been edited by papalote: Jun 26 2008, 02:26 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 26 2008, 02:58 PM
Post #58


50cc
**

Group: Members
Posts: 83
Thank(s): 0
Joined: March 08
Member No.: 2,277
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (papalote @ Jun 26 2008, 02:23 PM) *

punggah... happy sungguh ni...siap menyanyi lagi.. kalau disbbkan tukar tyre bole jadi happy macam ni aku cadangkan sumer gtsser nanti tukau ler tyre maxxis hangpa ke tyre jembatan batu...

tyre maxxis tu tak yah simpan ler nnt jd sarang nyamuk papa ooi.. tyre depan tu brp hinggit papa?

amacam papalote? ada perbezaan tak? ada rasa dia melekat kat jalan tak? aku rasa hang mmg akan puas hati... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)

This post has been edited by AZULOP: Jun 26 2008, 03:02 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 26 2008, 03:44 PM
Post #59


JunioR
*

Group: Members
Posts: 19
Thank(s): 0
Joined: September 07
Member No.: 1,338
Scooter Type: none
Gender: Male




QUOTE (papalote @ Jun 26 2008, 02:23 PM) *


papalote...nak tayaar depan...kalau boleh sebleum kita punya ride ke melaka
berapa agaknya...hehehehe
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 26 2008, 05:14 PM
Post #60


50cc
**

Group: Members
Posts: 55
Thank(s): 0
Joined: May 08
Member No.: 2,641
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (LaVitesse @ Jun 26 2008, 03:44 PM) *
papalote...nak tayaar depan...kalau boleh sebleum kita punya ride ke melaka
berapa agaknya...hehehehe

kalo yg jambatan batu depann RM 200 siap pasang kat NKS Sentul (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)

kalo yg aku punya tuh suko hati ko lerr mie oiiiiiii. (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/icon_idea.gif)



QUOTE (AZULOP @ Jun 26 2008, 02:58 PM) *
punggah... happy sungguh ni...siap menyanyi lagi.. kalau disbbkan tukar tyre bole jadi happy macam ni aku cadangkan sumer gtsser nanti tukau ler tyre maxxis hangpa ke tyre jembatan batu...

tyre maxxis tu tak yah simpan ler nnt jd sarang nyamuk papa ooi.. tyre depan tu brp hinggit papa?

amacam papalote? ada perbezaan tak? ada rasa dia melekat kat jalan tak? aku rasa hang mmg akan puas hati... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)

tyre depan siap pasang kat nks sentul rm 200 (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)

Belakang rm220 siap pasang pergh (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)
melekat Zul!!!!!!! wa cakap lu. pueh hati lah, tima kaseh la kat hang sebab hang bagi idea pakai tyre ni , kalo tidak compiuh gak noo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
6 Pages V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2019 - 09:22 AM


© 2011 Autoshift.net