Autoshift.net

Welcome Guest ( Log In | Register )


>

6 Pages V  « < 4 5 6  
Open Menu Reply to this topic Start new topic


Masalah pada GTS Machine

post Nov 28 2010, 08:15 AM
Post #101


JunioR
*

Group: Members
Posts: 2
Thank(s): 0
Joined: November 10
Member No.: 7,818
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (adzha mss @ Jun 17 2008, 12:36 PM) *
aku rasa..untuk masalah LED RING tu... kita kena cari VOLT stabilizer...macam mzam pakai.. sbb rasanya, dia n alibrahim punya motor jer yg tak terbakau LED RING tu sbb memasing pakai V.S. tu...sekadar pandangan dari pokcik... (IMG:style_emoticons/default/sweat.gif)

Salam & selamat pagi.....
nak tanya tentang Voltage stabilizer cap yang boleh dipercayai & tebukti berkesan...
maklumlah...macam2 jenama ada yang dalam pasaran...yang tak tak berfungsi pun banyak juga....
kalau boleh upload gambar sekali.....tq
Go to the top of the page
 
+Quote Post
area for ads in topic


post Nov 29 2010, 10:20 AM
Post #102


^pomen^ G-et T-he R-ide
Group Icon

Group: Forum Moderator
Posts: 3,135
Thank(s): 292
Joined: June 07
From: >melaka-N9-kay-eL-keramat>mane nak pegi??
Member No.: 877
Scooter Type: CPI GTR
Gender: Male

Comments on IP.Gallery: 10




LED wajib guna power Direct current...(dari bateri)

tak boleh pakai power Alternate Current dari lampu motor/alternator...


sbb tu LED cepat terbakar.....tak perlu voltage stabilizer pun takpe....tapi kalau motor tu dah macam funfair banyak sangat lampu liplap tu pasang ler VS sbg penjaga bateri....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Following 1 Users Say Thank You to rallychamp For This Useful Post:
wan besaq

post Mar 1 2011, 05:18 PM
Post #103


135cc
*****

Group: Members
Posts: 217
Thank(s): 0
Joined: April 08
From: Kay el - melaka
Member No.: 2,471
Scooter Type: GTS200
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 28



QUOTE (AsimO @ Aug 30 2010, 09:11 PM) *
mana da bro hilang....pengasas geng vts nie!

QUOTE (AsimO @ Sep 2 2010, 12:16 AM) *
scoot semua tip top...tak masuk la forum
hehe


salam.. abg asimo yg hensem.... ada.. cuma agak sibuk kebelakangan nie.. xdapat nak join sangat xtvt....mintak maaf juga pada rakan2 autoshift yg lain.. memang lama da tak jenguk2 kat sini...

scoot tu pon da takder bang.. da jual.. skarang nie tgh takder moto.. cuma rindu pada kengkawan lama, tu yg masuk forum nie...kat sini bermulanya jumpa kawan2 lama... (IMG:style_emoticons/default/notworthy.gif)

QUOTE (wan besaq @ Sep 1 2010, 04:25 PM) *
aku menanti2 pokcik masuk forum..haaa ada jugak jenguk ye....
ajak la kwn2 lain meriah kat sini...sini himpunan semua skuter...baru unity n 1 malaysia... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)


hehehe.. masing2 ada pemikiran yg berbeza bang.. kalau ada kesempatan, nanti saya pesan pada kawan2 lain ya...agar jenguk2 forum kat sini...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Mar 1 2011, 05:42 PM
Post #104


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




mr adzharrr da jual gts???
Go to the top of the page
 
+Quote Post
6 Pages V  « < 4 5 6
Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2019 - 09:21 AM


© 2011 Autoshift.net