Autoshift.net

Welcome Guest ( Log In | Register )


>

2 Pages V   1 2 >  
Open Menu Reply to this topic Start new topic


Projek Muhibbah - GTS HID

post Jun 13 2008, 12:43 PM
Post #1


JunioR
*

Group: Members
Posts: 36
Thank(s): 0
Joined: April 08
Member No.: 2,431
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




Kepada Kawan2,

Saya nak usulkan projek penambahan lampu HID kat moto kita. Supaya dunia malam kita bertambah terang. Tapi klo dah pasang, pandai2 cover janagn kantoi dengan polis/ JPJ.

Kita sudah ada tuan penasihat - Mr Ibrahim, untuk projek kita. Kira kena DIY sendiri di atas seliaan beliau.

Saya dah survey one suplier untuk HID conversion kit untuk best price dan yang sesuai dengan GTS adalah blub H7 dan colour temp 6K.(tapi klo nak colour lain juga available). Kalau dapat bulk purchase, harga akan lebih murah lagi. Made in China but high quality. Under brand JR.

Detail of costing:-

- 1 pair of H7 6000 colour with ballast. RM 230 (kalau nak pakai 1 lampu je kena cari partner dan share kos jadi separuh RM 115)
(gamba ada, tapi sapa bleh tolong upload ....)

Kepada sesiapa yang berminat untuk projek ini, sila daftarkan mana anda di bawah:-

Propose Date of workshop - 22 June (Sunday)
Location - Bandar Mahkota Cheras (lakeside)
Equipmemt - Philips screw driver, spanar (10), alen key and mineral water


1) Feral
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
area for ads in topic


post Jun 13 2008, 12:56 PM
Post #2


110cc
***

Group: Members
Posts: 155
Thank(s): 0
Joined: January 07
Member No.: 275
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




aiseh.... 22hb aku balik SP lg skali laaa... ada sedara kawin... ingat nak taruk sepasang terus... tapi tgh budget samada nak pasang lampu atau fullface mcm papalote pakai.... arghhhh (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/wacko.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 13 2008, 12:57 PM
Post #3


110cc
***

Group: Members
Posts: 113
Thank(s): 0
Joined: March 08
From: B.M.C----->P.J----->Kelana Jaya
Member No.: 2,287
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (Feral @ Jun 13 2008, 12:43 PM) *
Kepada Kawan2,

Saya nak usulkan projek penambahan lampu HID kat moto kita. Supaya dunia malam kita bertambah terang. Tapi klo dah pasang, pandai2 cover janagn kantoi dengan polis/ JPJ.

Kita sudah ada tuan penasihat - Mr Ibrahim, untuk projek kita. Kira kena DIY sendiri di atas seliaan beliau.

Saya dah survey one suplier untuk HID conversion kit untuk best price dan yang sesuai dengan GTS adalah blub H7 dan colour temp 6K.(tapi klo nak colour lain juga available). Kalau dapat bulk purchase, harga akan lebih murah lagi. Made in China but high quality. Under brand JR.

Detail of costing:-

- 1 pair of H7 6000 colour with ballast. RM 230 (kalau nak pakai 1 lampu je kena cari partner dan share kos jadi separuh RM 115)
(gamba ada, tapi sapa bleh tolong upload ....)

Kepada sesiapa yang berminat untuk projek ini, sila daftarkan mana anda di bawah:-

Propose Date of workshop - 22 June (Sunday)
Location - Bandar Mahkota Cheras (lakeside)
Equipmemt - Philips screw driver, spanar (10), alen key and mineral water


1) Feral
2) Hyrul
3)
4)
5)
6)
7)
8)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 13 2008, 03:22 PM
Post #4


135cc
*****

Group: Members
Posts: 217
Thank(s): 0
Joined: April 08
From: Kay el - melaka
Member No.: 2,471
Scooter Type: GTS200
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 28



QUOTE (Feral @ Jun 13 2008, 12:43 PM) *
Kepada Kawan2,

Saya nak usulkan projek penambahan lampu HID kat moto kita. Supaya dunia malam kita bertambah terang. Tapi klo dah pasang, pandai2 cover janagn kantoi dengan polis/ JPJ.

Kita sudah ada tuan penasihat - Mr Ibrahim, untuk projek kita. Kira kena DIY sendiri di atas seliaan beliau.

Saya dah survey one suplier untuk HID conversion kit untuk best price dan yang sesuai dengan GTS adalah blub H7 dan colour temp 6K.(tapi klo nak colour lain juga available). Kalau dapat bulk purchase, harga akan lebih murah lagi. Made in China but high quality. Under brand JR.

Detail of costing:-

- 1 pair of H7 6000 colour with ballast. RM 230 (kalau nak pakai 1 lampu je kena cari partner dan share kos jadi separuh RM 115)
(gamba ada, tapi sapa bleh tolong upload ....)


gambo tu kasi e-mail kat pokcik, nanti pokcik tolong hupload kan okies??

Kepada sesiapa yang berminat untuk projek ini, sila daftarkan mana anda di bawah:-

Propose Date of workshop - 22 June (Sunday)
Location - Bandar Mahkota Cheras (lakeside)
Equipmemt - Philips screw driver, spanar (10), alen key and mineral water


1) Feral
2) Hyrul
3) pokcik Amss + ( weh.. saper nak kongsi ngan pokcik?? pokcik nak pakai satu je..)
4)
5)
6)
7)
8)

p/s: Tn Marshal, Pinjam tools bleh?? (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/tongue.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 13 2008, 04:14 PM
Post #5


50cc
**

Group: Members
Posts: 83
Thank(s): 0
Joined: March 08
Member No.: 2,277
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (adzha mss @ Jun 13 2008, 03:22 PM) *
gambo tu kasi e-mail kat pokcik, nanti pokcik tolong hupload kan okies??

Kepada sesiapa yang berminat untuk projek ini, sila daftarkan mana anda di bawah:-

Propose Date of workshop - 22 June (Sunday)
Location - Bandar Mahkota Cheras (lakeside)
Equipmemt - Philips screw driver, spanar (10), alen key and mineral water


1) Feral
2) Hyrul
3) pokcik Amss + ( weh.. saper nak kongsi ngan pokcik?? pokcik nak pakai satu je..)
4)
5)
6)
7)
8)

p/s: Tn Marshal, Pinjam tools bleh?? (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/tongue.gif)

amendenye nih??? pasang kat mana lak dah?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 13 2008, 04:15 PM
Post #6


110cc
***

Group: Members
Posts: 155
Thank(s): 0
Joined: January 07
Member No.: 275
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (AZULOP @ Jun 13 2008, 04:14 PM) *
amendenye nih??? pasang kat mana lak dah?


tuka mentol headlamp la bro
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 13 2008, 04:30 PM
Post #7


50cc
**

Group: Members
Posts: 83
Thank(s): 0
Joined: March 08
Member No.: 2,277
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (mzams @ Jun 13 2008, 04:15 PM) *
tuka mentol headlamp la bro

lampu yg ada tak cukup terang ker? atau utk lampu tinggi?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 13 2008, 04:33 PM
Post #8


135cc
*****

Group: Members
Posts: 217
Thank(s): 0
Joined: April 08
From: Kay el - melaka
Member No.: 2,471
Scooter Type: GTS200
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 28



QUOTE (AZULOP @ Jun 13 2008, 04:30 PM) *
lampu yg ada tak cukup terang ker? atau utk lampu tinggi?

mau kasi lagi terang... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/brows.gif) wakakaka....kasi silau sket kat keta2 yang selalu meyilaukan kita... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/ph34r.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

rdo
post Jun 13 2008, 06:13 PM
Post #9


JunioR
*

Group: Members
Posts: 12
Thank(s): 0
Joined: June 08
Member No.: 2,693
Scooter Type: Others
Gender: Male




salamm,

kalau sepasang tu maksud dia lampu tinggi dan lampu rendah ke..
berminat ni..tapi time tak cantik lah plakk...
lagi satu takde ke projek nak pasang foglight yang kat bawaah signal tu ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 16 2008, 12:52 PM
Post #10


135cc
*****

Group: Members
Posts: 217
Thank(s): 0
Joined: April 08
From: Kay el - melaka
Member No.: 2,471
Scooter Type: GTS200
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 28



Pokcik Hupload gambo untuk pihak Mista Feral..

nie la rupe mendenya yg nak di pasang tu.. (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/brows.gif)
(IMG:http://img204.imageshack.us/img204/5904/packageunderjrbrandyu7.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 16 2008, 01:07 PM
Post #11


50cc
**

Group: Members
Posts: 67
Thank(s): 0
Joined: June 08
Member No.: 2,661
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




so mmg jadi la sunday nie ?? alamak ...mmg menarik ..kalo bleh nak join ..tapi duit makin kurang ...baudget tuk anak2 dan wife ...maklumla anak kecik lagi ..kalo tgu 3 hari lagi mesti bleh ...wakakaka (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/brows.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 16 2008, 01:23 PM
Post #12


JunioR
*

Group: Members
Posts: 5
Thank(s): 0
Joined: June 08
Member No.: 2,721
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




InsAllah klu rajin aku pi post office, dapat duit r/tax minggu ni boleh juga pasang, lter sure area PJ mlm terang di buatnya. (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/brows.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 16 2008, 01:30 PM
Post #13


JunioR
*

Group: Members
Posts: 36
Thank(s): 0
Joined: April 08
Member No.: 2,431
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (paichow0885 @ Jun 16 2008, 01:07 PM) *
so mmg jadi la sunday nie ?? alamak ...mmg menarik ..kalo bleh nak join ..tapi duit makin kurang ...baudget tuk anak2 dan wife ...maklumla anak kecik lagi ..kalo tgu 3 hari lagi mesti bleh ...wakakaka (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/brows.gif)


Insya Allah bro, pada hari Ahad ni kalau tak ada aral melintang. Alang2 kalau dah bukak body depan tu, sesiapa nak tambah airhorn atau pun foglight pun boleh bikin sekali. tapi kena beli barang sendiri dulu la.

Tapi untuk fog light tu kena bawak drill sebab nak tebuk lubang. tak pun, masa buka tu nnti pegi la ke mana2 kedai kat situ yang boleh tebukan. kena beli sepasang kaki untuk T5 bulb denagn bulbnya sekali. Jalan pasar boleh senang dapat.

Barang tu boleh sampai pada Jumaat ni. Aku tunggu seberapa ramai yang cfm nak pasang baru aku order. Kalau betul berminat, register dulu. Pasal payment tu aku beli dulu, pas tu dah gaji bayar la balik ke aku.



QUOTE (JoiRider @ Jun 16 2008, 01:23 PM) *
InsAllah klu rajin aku pi post office, dapat duit r/tax minggu ni boleh juga pasang, lter sure area PJ mlm terang di buatnya. (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/brows.gif)


Bro, kalau dah dapat duit subsidi dan cfm nak pasang, register nama dulu bro, sebab saya nak kena order barang ikut quantity.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 16 2008, 01:30 PM
Post #14


135cc
*****

Group: Members
Posts: 217
Thank(s): 0
Joined: April 08
From: Kay el - melaka
Member No.: 2,471
Scooter Type: GTS200
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 28



QUOTE (Feral @ Jun 16 2008, 01:26 PM) *
Insya Allah bro, pada hari Ahad ni kalau tak ada aral melintang. Alang2 kalau dah bukak body depan tu, sesiapa nak tambah airhorn atau pun foglight pun boleh bikin sekali. tapi kena beli barang sendiri dulu la.

Tapi untuk fog light tu kena bawak drill sebab nak tebuk lubang. tak pun, masa buka tu nnti pegi la ke mana2 kedai kat situ yang boleh tebukan. kena beli sepasang kaki untuk T5 bulb denagn bulbnya sekali. Jalan pasar boleh senang dapat.

Barang tu boleh sampai pada Jumaat ni. Aku tunggu seberapa ramai yang cfm nak pasang baru aku order. Kalau betul berminat, register dulu. Pasal payment tu aku beli dulu, pas tu dah gaji bayar la balik ke aku.


feral, pokcik tak dapat cari lagi sapa yg nak pasang satu jer... camno??? (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/cry.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 16 2008, 01:43 PM
Post #15


50cc
**

Group: Members
Posts: 67
Thank(s): 0
Joined: June 08
Member No.: 2,661
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (adzha mss @ Jun 16 2008, 01:30 PM) *
feral, pokcik tak dapat cari lagi sapa yg nak pasang satu jer... camno??? (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/cry.gif)


kalo payment leh bayo masa gaji cantek ...aku nak join skali ...kasi pasanag kat lampu atas jer ...haa..ko pokcik ..share ngan aku ler ...ok ? tapi bab payment tu kene tgu lepas 25 la ...kalau tak keberatan la ...huhuhu (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/rclxm9.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 16 2008, 02:31 PM
Post #16


JunioR
*

Group: Members
Posts: 36
Thank(s): 0
Joined: April 08
Member No.: 2,431
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (adzha mss @ Jun 16 2008, 01:30 PM) *
feral, pokcik tak dapat cari lagi sapa yg nak pasang satu jer... camno??? (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/cry.gif)


Tu pokcik boleh share dengan painchow. Klau kau dapat dulukan beli satu set, pastu painchow bayar kat pokcik, pun cantek jugak.

UPDATE 16 Jun 2008

Propose Date of workshop - 22 June (Sunday)
Location - Bandar Mahkota Cheras (lakeside)
Equipmemt - Philips screw driver, spanar (10), alen key and mineral water

1) Feral
2) Hyrul
3) pokcik Amss
4) Painchow
5)
6)
7)
8)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 16 2008, 02:33 PM
Post #17


135cc
*****

Group: Members
Posts: 217
Thank(s): 0
Joined: April 08
From: Kay el - melaka
Member No.: 2,471
Scooter Type: GTS200
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 28



QUOTE (Feral @ Jun 16 2008, 02:31 PM) *
Tu pokcik boleh share dengan painchow. Klau kau dapat dulukan beli satu set, pastu painchow bayar kat pokcik, pun cantek jugak.

UPDATE 16 Jun 2008

Propose Date of workshop - 22 June (Sunday)
Location - Bandar Mahkota Cheras (lakeside)
Equipmemt - Philips screw driver, spanar (10), alen key and mineral water

1) Feral
2) Hyrul
3) pokcik Amss
4) Painchow
5)
6)
7)
8)


hehehe.. ingatkan nak bayau peh gaji gak... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) .. takper2.. pokcik cuba cari duit lebeh sket...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 16 2008, 02:46 PM
Post #18


50cc
**

Group: Members
Posts: 67
Thank(s): 0
Joined: June 08
Member No.: 2,661
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (adzha mss @ Jun 16 2008, 02:33 PM) *
hehehe.. ingatkan nak bayau peh gaji gak... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) .. takper2.. pokcik cuba cari duit lebeh sket...



jgn paksa diri pokcik kalo tak der..maybe next time aku pasang kalo tak leh pasang ahad nie ..sian pokcik nak kene bayar dua la plak ... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/ohmy.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 16 2008, 02:51 PM
Post #19


135cc
*****

Group: Members
Posts: 217
Thank(s): 0
Joined: April 08
From: Kay el - melaka
Member No.: 2,471
Scooter Type: GTS200
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 28



QUOTE (paichow0885 @ Jun 16 2008, 02:46 PM) *
jgn paksa diri pokcik kalo tak der..maybe next time aku pasang kalo tak leh pasang ahad nie ..sian pokcik nak kene bayar dua la plak ... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/ohmy.gif)

manada bayar dua, kira bayar satu set jew...tapi satu set dia ader dua pasang... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/brows.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 16 2008, 02:53 PM
Post #20


50cc
**

Group: Members
Posts: 67
Thank(s): 0
Joined: June 08
Member No.: 2,661
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (adzha mss @ Jun 16 2008, 02:51 PM) *
manada bayar dua, kira bayar satu set jew...tapi satu set dia ader dua pasang... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/brows.gif)



yerla ...instead of bayar rm115 ..pokcik dah kene bayar rm230 ...kan berat tu (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/doh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2019 - 09:24 AM


© 2011 Autoshift.net