Autoshift.net

Welcome Guest ( Log In | Register )


>

44 Pages V  < 1 2 3 4 5 > »   
Open Menu Reply to this topic Start new topic


SYM 200GTS

post Jun 19 2007, 11:59 PM
Post #41


110cc
***

Group: Members
Posts: 127
Thank(s): 1
Joined: May 07
Member No.: 746
Scooter Type: VS150
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 8



QUOTE (kareem @ Jun 19 2007, 11:56 PM) *
cine kedai tu bengong dowh..

sengal punye orang..tak frenly la die tuh..


Aku rasa..Moto nie tgh HoT skung..Tu yg Tokey Jadi Cam SxxL (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/dry.gif)

Cuber x der smbutan...hahaha..Sendiri mau ingat Daa (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
area for ads in topic


post Jun 20 2007, 12:02 AM
Post #42


KO TAK SUKA KO KELUAR!!
Group Icon

Group: Management
Posts: 10,105
Thank(s): 20
Joined: November 06
From: belakang viewfinder
Member No.: 129
Scooter Type: Elit 150
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 713
Comments on IP.Gallery: 35




hmm..

ntah la..

ade due bijik moto ni kat kdai tu..itam n silver..

yg moto excel 150 tu aku tgk ade la 6-7 bijik..

isk..
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 20 2007, 12:09 AM
Post #43


110cc
***

Group: Members
Posts: 127
Thank(s): 1
Joined: May 07
Member No.: 746
Scooter Type: VS150
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 8



Ko pnah Tgk Mto kyMco yg cam EgO tuh..115cc

Dia pnya Banner..siap ader Pnyanyi Indon-Aku bkn Pencita Wanita..tapi aku la buaya..hehehehe

This post has been edited by AN150: Jun 20 2007, 12:35 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 20 2007, 08:07 AM
Post #44


50cc
**

Group: Members
Posts: 71
Thank(s): 0
Joined: December 06
From: Putrajaya
Member No.: 222
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




Cina kat Jln Semarak tuh, memang sengal & sombong... Itu hari nasib baik aku dtg ngan geng aku yg mulut lancang, so dia nak taknak kena layan jugak bagai nak rak... Coz member aku tu tanya habis-habisan dengan dia siap kutuk lagi kaw2... Cina tu takleh nak buat apa, kena layan dengan sepatutnya... Next time kena wat mcm tu, aku pun sebelum nie pernah pegi kedai cina tu, mula2 mcm malas nak layan, sombongm tapi bila aku naik suara sikit baru dia terhegeh-hegeh bangun dari tempat duduk dia layan aku mcm raja... hu... hu... jgn kasik muka...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 20 2007, 11:58 AM
Post #45


JunioR
*

Group: Members
Posts: 4
Thank(s): 1
Joined: October 06
Member No.: 17




QUOTE (kareem @ Jun 19 2007, 09:22 PM) *
aku oegi kedai kat jln semarak tuh..

aku nak amik gamba pon tak bole..

ampeh btol..

sombong s##l kedai..cet..


tu gambaq bro ambik tarak marah pon.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 20 2007, 12:54 PM
Post #46


KO TAK SUKA KO KELUAR!!
Group Icon

Group: Management
Posts: 10,105
Thank(s): 20
Joined: November 06
From: belakang viewfinder
Member No.: 129
Scooter Type: Elit 150
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 713
Comments on IP.Gallery: 35




QUOTE (aliman @ Jun 20 2007, 11:58 AM) *
tu gambaq bro ambik tarak marah pon.


tu gamba luaran je..

aku mintak kunci nak bukak compartment,bawah seat semua la..

bia semua org lagi clear pasal moto nih..bukan aku nak bwk pon..adeh~

alih2 die suruh aku tgk kat website..

kalo aku tak tgk lagi sure la aku tak dtg situ..ape da..

kat website review fizikal motor tu tak lengkap..

harap2 sesape yg dah pakai moto ni bole la bg review serta gambar k..

kami di sini amat berharap semua itu..huhu

This post has been edited by kareem: Jun 20 2007, 12:55 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 20 2007, 01:34 PM
Post #47


Komander
Group Icon

Group: Management
Posts: 2,654
Thank(s): 120
Joined: October 06
From: Subang Malesia
Member No.: 4
Scooter Type: Gilera VXR
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 54
Comments on IP.Gallery: 26




mlm isnin lepas aku terlalu depan KF motor ...
emm 2 2biji skuter ni ade..berkenan plak aku tgk..lampu dia mcm ade angle eyes..pergh mesti laju 150cc 4 valve...nati bila siang aku lalu lg

KF motro dekat danau kota !!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 20 2007, 02:11 PM
Post #48


JunioR
*

Group: Members
Posts: 18
Thank(s): 0
Joined: June 07
From: mont kiara/serdang
Member No.: 897
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




td call kedai, AP blom setel lg..kedai kata kilang ada deal ngan MOfaz, AP kene lalu mofaz dulu la dan macam2 krenah biokrasi yg lain..pada firasat aku mungkin mau seminggu lg nie.. (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/doh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 20 2007, 02:16 PM
Post #49


KO TAK SUKA KO KELUAR!!
Group Icon

Group: Management
Posts: 10,105
Thank(s): 20
Joined: November 06
From: belakang viewfinder
Member No.: 129
Scooter Type: Elit 150
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 713
Comments on IP.Gallery: 35




QUOTE (rrays @ Jun 20 2007, 02:11 PM) *
td call kedai, AP blom setel lg..kedai kata kilang ada deal ngan MOfaz, AP kene lalu mofaz dulu la dan macam2 krenah biokrasi yg lain..pada firasat aku mungkin mau seminggu lg nie.. (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/doh.gif)


aiseh..lambat plak...

takpe..patient is a virtue.. (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/icon_rolleyes.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 20 2007, 03:00 PM
Post #50


JunioR
*

Group: Members
Posts: 4
Thank(s): 1
Joined: October 06
Member No.: 17




Apa punya bodoh depa ni. Org nak beli AP pulak tak beres. Macam nak tipu pengguna jer.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 20 2007, 03:29 PM
Post #51


50cc
**

Group: Members
Posts: 71
Thank(s): 0
Joined: December 06
From: Putrajaya
Member No.: 222
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




Ntah tu... Jgnlah tayang kalau mende punya liat nak dpt... Kesian kat brader kita nie yg dah dok excited dah nak menunggang GTS 200 nieh... Inilah yg payahnya kalau pengedar dia yg bukan2 punya company... NIMOTA nie kan company baru... mcm RITZ gak lah...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

edi
post Jun 20 2007, 04:18 PM
Post #52


50cc
**

Group: Members
Posts: 75
Thank(s): 0
Joined: May 07
Member No.: 795
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




QUOTE (putrajaya_3564 @ Jun 20 2007, 03:29 PM) *
Ntah tu... Jgnlah tayang kalau mende punya liat nak dpt... Kesian kat brader kita nie yg dah dok excited dah nak menunggang GTS 200 nieh... Inilah yg payahnya kalau pengedar dia yg bukan2 punya company... NIMOTA nie kan company baru... mcm RITZ gak lah...



asslamualaikum

leh percaya ke NIMOTA ni..patutnya biasa dia org dah allocate AP baru bawak masuk, pamer dan jual.. (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/unsure.gif) ..nampaknya aku kena wat homework dulu la kat company nie sbl commit. Yang peliknya...ada kedai lain buat arrangement ngan Mofaz jual motor import senang je..4 hari dah OTR
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 21 2007, 01:51 PM
Post #53


Komander
Group Icon

Group: Management
Posts: 2,654
Thank(s): 120
Joined: October 06
From: Subang Malesia
Member No.: 4
Scooter Type: Gilera VXR
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 54
Comments on IP.Gallery: 26




QUOTE (asimo @ Jun 20 2007, 01:48 PM) *
heheh..aku dh jumpa minyak itam neh...tunggu je masa nak pakai...harga rm32..lum kawtim lg...
best ke ehh ?? sapa nak test....



QUOTE (edi @ Jun 20 2007, 04:18 PM) *
asslamualaikum

leh percaya ke NIMOTA ni..patutnya biasa dia org dah allocate AP baru bawak masuk, pamer dan jual.. (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/unsure.gif) ..nampaknya aku kena wat homework dulu la kat company nie sbl commit. Yang peliknya...ada kedai lain buat arrangement ngan Mofaz jual motor import senang je..4 hari dah OTR



perkara mcm ni yg kena selidik.....
takut pisang berbuah dua kali.......
better tunggu jap....pastu baru beli
tapi lau ikut teori brg engine sama..so guna la brg engine elegan (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 22 2007, 10:07 PM
Post #54


JunioR
*

Group: Members
Posts: 18
Thank(s): 0
Joined: June 07
From: mont kiara/serdang
Member No.: 897
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




setelah seminggu dua ari akhirnya.. moto keluar gak..

moto nie guna AP mofaz, reg sbg Mofaz RS200 198cc walaupun pada zahirnya hanya 173cc. Alasannya nimota tak leh keluarkan AP sendiri (bukan sykt bumiputra) jadi kene 'pinjam orang punya' dan kene ikut orang punya 'spec'. apa-apa pon moto still SYM GTS 200.

jadi klau sesapa yang berhajat nak bli moto nie..janganlah keliru

lantaklah yg penting moto lepas..esok nak test ride..katanya nie moto yang keempat Reg kat M'sia..yang pertama kat Penang.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 26 2007, 12:41 PM
Post #55


JunioR
*

Group: Members
Posts: 11
Thank(s): 0
Joined: November 06
Member No.: 172
Scooter Type: Gilera SP
Gender: Male




Ada sesape yg dh angkat GTS ni boleh la kasi review skit performance macamana
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 26 2007, 01:58 PM
Post #56


JunioR
*

Group: Members
Posts: 18
Thank(s): 0
Joined: June 07
From: mont kiara/serdang
Member No.: 897
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (AZRIN @ Jun 26 2007, 12:41 PM) *
Ada sesape yg dh angkat GTS ni boleh la kasi review skit performance macamana



baru je pandu motor nie utk dua hari trip meter baru clock 200.15 km..berikut adalah reviewnya


design, body & outlook

-design terkini bagi maxi scooter setanding dengan motor keluaran eropah & jepun, pengunaan teknologi HID & 'Angle Eye' pada lampu utama dan LED pada lampu belakang amat mengujakan, dilengkapi juga dengan ciri-ciri keselamatan brek yang unik bagi sesebuah scooter dimana kedua- dua tayar dapat diberhentikan hanya dengan menekan satu tuas brek (kiri). dengan adanya sistem ini scooter dapat diperlahankan dengan seimbang di selekoh & permukaan yang jalan yang tidak rata, ianya dapat mengelakkan masalah kegelinciran yang lazimnya berlaku bagi kebanyakan scooter, kedudukan penunggang yang agak tinggi berbanding motor lain dan kereta memberi kelebihan didalam kesesakan trafik. pembonceng juga berkeadaan selesa dengan sudut letak kaki yang tak terlalu jauh kehadapan.Ruang simpanan yang terdiri daripada Glove Box di hadapan penunggang (terdapat 12v soket utk pelbagai kegunaan) , cup holder di celah antara kedua kaki dan ruangan dibawah seat yang dapat memuatkan sebijik fulface dan sebijik helmet steng di naikkan menggunakan hidrolik lifter


handling.

-conering & grip amat bagus..absober & fork bertindak cemerlang semasa melanda permukaan tidak rata di dalam selekoh. body yang agak berat (165 kg) dapat mengurangkan tamparan angin semasa memotong dan dipotong kenderaan yang lebih besar.

Engine.

-start dengan hanya sekali sentuh pada starter switch. Dengan bebekalkan 14.5HP , enjin dapat membawa lancar penunggang dan pembonceng pada sekitar 4-4500 rpm di permulaan perjalanan. bukit berkecuraman 45 darjah dapat dinaiki dengan rpm tidak melebihi 5500. kelajuan maksimum dianggar sekitar 120-130kph pada 9-10,000rpm. (nanti dah brek-in engine sy update)

kesimpulan

-sebuah maxi scooter yang amat bagus dari segi performance dan 'value for money'. Dengan harga pengenalan serendah Rm85++.00 (dijangka akan dinaikkan) adalah amat berpatutan untuk segala ciri-ciri yang ditawarkan setanding dengan scooter keluaran eropah/jepun pada harga sekitar Rm15-35,000

model setanding dipasaran malaysia(maxi scooter)

-piaggio x9 200evo rm 15,+++.00

This post has been edited by rrays: Jun 26 2007, 02:02 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 26 2007, 02:11 PM
Post #57


bouncer skoota etek merangkap penyamun borneo
Group Icon

Group: Administrator
Posts: 405
Thank(s): 36
Joined: October 06
From: kuching - bangi - KL - KB
Member No.: 56
Scooter Type: Elit 150
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 2
Comments on IP.Gallery: 6




uiyoooo

GTS nih pakai sistem link braking dpn blkg yerrr bro rays?

huhuhuhuhu....best best
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 26 2007, 03:00 PM
Post #58


JunioR
*

Group: Members
Posts: 18
Thank(s): 0
Joined: June 07
From: mont kiara/serdang
Member No.: 897
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (knine @ Jun 26 2007, 02:11 PM) *
uiyoooo

GTS nih pakai sistem link braking dpn blkg yerrr bro rays?

huhuhuhuhu....best best



haah tekan brek blakang..dua-dua taya berhenti..best wooo macam ada ABS plak rasanye
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 26 2007, 04:30 PM
Post #59


JunioR
*

Group: Members
Posts: 11
Thank(s): 0
Joined: November 06
Member No.: 172
Scooter Type: Gilera SP
Gender: Male




QUOTE (rrays @ Jun 26 2007, 01:58 PM) *
baru je pandu motor nie utk dua hari trip meter baru clock 200.15 km..berikut adalah reviewnya
design, body & outlook

-design terkini bagi maxi scooter setanding dengan motor keluaran eropah & jepun, pengunaan teknologi HID & 'Angle Eye' pada lampu utama dan LED pada lampu belakang amat mengujakan, dilengkapi juga dengan ciri-ciri keselamatan brek yang unik bagi sesebuah scooter dimana kedua- dua tayar dapat diberhentikan hanya dengan menekan satu tuas brek (kiri). dengan adanya sistem ini scooter dapat diperlahankan dengan seimbang di selekoh & permukaan yang jalan yang tidak rata, ianya dapat mengelakkan masalah kegelinciran yang lazimnya berlaku bagi kebanyakan scooter, kedudukan penunggang yang agak tinggi berbanding motor lain dan kereta memberi kelebihan didalam kesesakan trafik. pembonceng juga berkeadaan selesa dengan sudut letak kaki yang tak terlalu jauh kehadapan.Ruang simpanan yang terdiri daripada Glove Box di hadapan penunggang (terdapat 12v soket utk pelbagai kegunaan) , cup holder di celah antara kedua kaki dan ruangan dibawah seat yang dapat memuatkan sebijik fulface dan sebijik helmet steng di naikkan menggunakan hidrolik lifter
handling.

-conering & grip amat bagus..absober & fork bertindak cemerlang semasa melanda permukaan tidak rata di dalam selekoh. body yang agak berat (165 kg) dapat mengurangkan tamparan angin semasa memotong dan dipotong kenderaan yang lebih besar.

Engine.

-start dengan hanya sekali sentuh pada starter switch. Dengan bebekalkan 14.5HP , enjin dapat membawa lancar penunggang dan pembonceng pada sekitar 4-4500 rpm di permulaan perjalanan. bukit berkecuraman 45 darjah dapat dinaiki dengan rpm tidak melebihi 5500. kelajuan maksimum dianggar sekitar 120-130kph pada 9-10,000rpm. (nanti dah brek-in engine sy update)

kesimpulan

-sebuah maxi scooter yang amat bagus dari segi performance dan 'value for money'. Dengan harga pengenalan serendah Rm85++.00 (dijangka akan dinaikkan) adalah amat berpatutan untuk segala ciri-ciri yang ditawarkan setanding dengan scooter keluaran eropah/jepun pada harga sekitar Rm15-35,000

model setanding dipasaran malaysia(maxi scooter)

-piaggio x9 200evo rm 15,+++.00


OK thanks...nk tanya bro dari segi pick up lak maacamana? klu bro bwk pembonceng plak macamana dari segi tarikan enjin terutama naik bukit....klu 172cc 4 valve kenapa 14.5hp je sepatutnya lebih...mcm elegan 150cc berapa hp?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 27 2007, 09:06 AM
Post #60


JunioR
*

Group: Members
Posts: 18
Thank(s): 0
Joined: June 07
From: mont kiara/serdang
Member No.: 897
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (AZRIN @ Jun 26 2007, 04:30 PM) *
OK thanks...nk tanya bro dari segi pick up lak maacamana? klu bro bwk pembonceng plak macamana dari segi tarikan enjin terutama naik bukit....klu 172cc 4 valve kenapa 14.5hp je sepatutnya lebih...mcm elegan 150cc berapa hp?



enjin sebijik rasa macam elegan..sapa penah bawak elegan, tau macam mana rasanya dari segi pickup, naik bukit & top speed, cuma ada lebihan tork aje dlm kelajuan tinggi.

elegant 149.00 cc juga 4 valve 12.5 hp( rujuk dalam website modenas)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
44 Pages V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2019 - 09:22 AM


© 2011 Autoshift.net