Autoshift.net

Welcome Guest ( Log In | Register )


>

44 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Open Menu Reply to this topic Start new topic


SYM 200GTS

post Jun 6 2007, 10:17 AM
Post #21


50cc
**

Group: Members
Posts: 71
Thank(s): 0
Joined: December 06
From: Putrajaya
Member No.: 222
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




Hari Sabtu nie aku nak pegi cawangan kedai KF di Jalan Gurney... Aku dah call kedai utama dia kat Jalan Ipoh, so tgklah apa kata hati dan minda aku bila bersemuka dengan spesis nieh... Harga dalam RM8+++K, rupa bentuk aku dah tgk dalam internet, performance pun dah tau serba sedikit... cuma nak tgk depan bijik mata berapa besar dia punya saiz. Erm, sesapa yg dah pernah tgk spesis nieh, agaknya sebesar mana saiz dia... Erm, tentang after sales support tu pun aku kena ambik kira jugak kan... nanti spesis dah keluar, ada masalah spare parts atau nak servis hilang pulak hala tujunya... Bercadang2 nak tukar sebelum raya nie sebagai MOTOR RAYA... hu.. hu..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
area for ads in topic


edi
post Jun 9 2007, 11:59 PM
Post #22


50cc
**

Group: Members
Posts: 75
Thank(s): 0
Joined: May 07
Member No.: 795
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




QUOTE (putrajaya_3564 @ Jun 6 2007, 10:17 AM) *
Hari Sabtu nie aku nak pegi cawangan kedai KF di Jalan Gurney... Aku dah call kedai utama dia kat Jalan Ipoh, so tgklah apa kata hati dan minda aku bila bersemuka dengan spesis nieh... Harga dalam RM8+++K, rupa bentuk aku dah tgk dalam internet, performance pun dah tau serba sedikit... cuma nak tgk depan bijik mata berapa besar dia punya saiz. Erm, sesapa yg dah pernah tgk spesis nieh, agaknya sebesar mana saiz dia... Erm, tentang after sales support tu pun aku kena ambik kira jugak kan... nanti spesis dah keluar, ada masalah spare parts atau nak servis hilang pulak hala tujunya... Bercadang2 nak tukar sebelum raya nie sebagai MOTOR RAYA... hu.. hu..



asssalamualaikum


bro' putrajaya_3564, aku minat gak ngan sym gts ni..kalau dapat info OTR berapa..scheduled servis ngan parts macamana, mintak tolong sampaikan di thread ni ya..ni tengah timbang tara 50/50 ni..klu jadi (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/smile.gif) KLu ikut review, memang antara skuter yg terbaik...cma tu la..risau parts dia..jgn kalau belting sampai beratus-ratus sudah...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 10 2007, 10:11 AM
Post #23


gnome
Group Icon

Group: VIP
Posts: 2,078
Thank(s): 9
Joined: October 06
From: Tmn Melawati, K.L
Member No.: 31
Scooter Type: Others
Gender: Male

Comments on IP.Gallery: 4




ade care utk buat menten motosikal rare mcm nie murah...

listkan brg˛ wear n tear...pastu buat bulk order ramai˛...pasal belting tu no problem actually...banyak kedai spare part kete/lori yg jual belting berbagai saiz...cume bile pakai tu nanti ade rase lain laa kot...

motor ni mmg mantap...lebih kurang elegan je kualiti die...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

edi
post Jun 10 2007, 04:22 PM
Post #24


50cc
**

Group: Members
Posts: 75
Thank(s): 0
Joined: May 07
Member No.: 795
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




QUOTE (chote @ Jun 10 2007, 10:11 AM) *
ade care utk buat menten motosikal rare mcm nie murah...

listkan brg˛ wear n tear...pastu buat bulk order ramai˛...pasal belting tu no problem actually...banyak kedai spare part kete/lori yg jual belting berbagai saiz...cume bile pakai tu nanti ade rase lain laa kot...

motor ni mmg mantap...lebih kurang elegan je kualiti die...



assalamualaikum

tu yg xleh tahan tu..bahagian kualiti, aku rasa lebih baik sikit dari elegan sebab elegan pun dah bnyk gak part dia barang lokal..tapi tu le malas plak nak berhutang..ikut budget x cukup lagi..kena ikat perut la gamak nya
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 11 2007, 11:39 AM
Post #25


bouncer skoota etek merangkap penyamun borneo
Group Icon

Group: Administrator
Posts: 405
Thank(s): 36
Joined: October 06
From: kuching - bangi - KL - KB
Member No.: 56
Scooter Type: Elit 150
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 2
Comments on IP.Gallery: 6




kedai kt jln ipoh n jln gurney ekk?

boleh sesaper kasi map tak?

berbaloi amik GTS nih kalo RM8k!!!

kekekekekek...thanx in advance
(IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 11 2007, 03:20 PM
Post #26


50cc
**

Group: Members
Posts: 71
Thank(s): 0
Joined: December 06
From: Putrajaya
Member No.: 222
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




Wkslm Edi, aku & ngan kawan aku dah pun pegi tgk sendiri depan bijik mata spesis nieh kat Jalan Gurney(KF Motor depan Perodua & Menara CELCOM), alah jalan nak ke UTM, Dewan Felda... Rumusan aku & kawan aku ialah memang mengancam habis spesis nieh. Cukup besar, cantik dan teruja keimanan aku beb. Erm, tentang spare part & servis org kedai tu ckp boleh servis dan dapatkan spare part di Sungai Buloh. Tak tahu pulak kat tempat lain, maybe kat kedai tu boleh kot tapi maybe kena tunggu jugak. Detail tentang setiap spare part pun aku lum tanya coz dok asyik tgk spesis nie sampai lupa nak tanya benda2 nieh. Erm, harga di atas jalan kat kedai tu ialah RM8,794.00. So, aku sarankan pada sesiapa yang berminat bolehlah order di Jalan Gurney atau di Jalan Ipoh. Nak lebih kepuasan lagi tentang spare part & servis kenalah tanya habis-habisan dengan pekedai tu... ADIOZ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 12 2007, 12:51 PM
Post #27


JunioR
*

Group: Members
Posts: 18
Thank(s): 0
Joined: June 07
From: mont kiara/serdang
Member No.: 897
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




hi members,


daripada pemerhatian sy, NIMOTA nie adalah pengimport dan pemasang tempatan bagi skuter keluaran SYM di malaysia. setakat ini baru 2 model yang diperkenalkan GTS 200 & excel II..syarikat ini bukannya 'menjenama' semula produk2 SYM yang asal. Cuma Import barang ,pasang ,jual & after sales service..dan kemungkinan besar bebarang semua ori dari Taiwan/Taiwan Spec.

Majalah Roda-Roda keluaran bulan july ini akan ada review penuh utk model GTS, tetapi sebelum itu nantikan review dr sy minggu depan (dah booking sebijik warna Grey, ujung minggu ni keluar moto kot)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 13 2007, 11:41 AM
Post #28


gnome
Group Icon

Group: VIP
Posts: 2,078
Thank(s): 9
Joined: October 06
From: Tmn Melawati, K.L
Member No.: 31
Scooter Type: Others
Gender: Male

Comments on IP.Gallery: 4




QUOTE (rrays @ Jun 12 2007, 12:51 PM) *
hi members,
daripada pemerhatian sy, NIMOTA nie adalah pengimport dan pemasang tempatan bagi skuter keluaran SYM di malaysia. setakat ini baru 2 model yang diperkenalkan GTS 200 & excel II..syarikat ini bukannya 'menjenama' semula produk2 SYM yang asal. Cuma Import barang ,pasang ,jual & after sales service..dan kemungkinan besar bebarang semua ori dari Taiwan/Taiwan Spec.

Majalah Roda-Roda keluaran bulan july ini akan ada review penuh utk model GTS, tetapi sebelum itu nantikan review dr sy minggu depan (dah booking sebijik warna Grey, ujung minggu ni keluar moto kot)


bravo!!! (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/rclxms.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

edi
post Jun 13 2007, 02:41 PM
Post #29


50cc
**

Group: Members
Posts: 75
Thank(s): 0
Joined: May 07
Member No.: 795
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




QUOTE (chote @ Jun 13 2007, 11:41 AM) *



assalamualaikum..

selamat menunggang GTS baru ...meleleh kawan (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/sweat.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/tongue.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 13 2007, 02:55 PM
Post #30


Komander
Group Icon

Group: Management
Posts: 2,654
Thank(s): 120
Joined: October 06
From: Subang Malesia
Member No.: 4
Scooter Type: Gilera VXR
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 54
Comments on IP.Gallery: 26




untunglah ade skuter kuat (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 15 2007, 07:03 PM
Post #31


2500cc 8V
*******

Group: Members
Posts: 384
Thank(s): 1
Joined: February 07
From: Kota Damansara - Bukit Jelutong
Member No.: 380
Scooter Type: Moskito
Gender: Male




pas tu bley kongsi xperience ngan kitorang okay..
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 18 2007, 10:46 AM
Post #32


JunioR
*

Group: Members
Posts: 18
Thank(s): 0
Joined: June 07
From: mont kiara/serdang
Member No.: 897
Scooter Type: GTS200
Gender: Male




QUOTE (ezargh @ Jun 15 2007, 07:03 PM) *
pas tu bley kongsi xperience ngan kitorang okay..



moto dah ada kat KOK MOTOR PUDU tu tapi masalah dgn e-daftar lak..itu la ..ini la sampai ari nie tak kuar lg..
tak pe nanti dah kuar sy buat full review (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

edi
post Jun 19 2007, 01:24 PM
Post #33


50cc
**

Group: Members
Posts: 75
Thank(s): 0
Joined: May 07
Member No.: 795
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




QUOTE (rrays @ Jun 18 2007, 10:46 AM) *
moto dah ada kat KOK MOTOR PUDU tu tapi masalah dgn e-daftar lak..itu la ..ini la sampai ari nie tak kuar lg..
tak pe nanti dah kuar sy buat full review (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/thumbup.gif)



takpe...biar lambat asal selamat
(IMG:
http://www.freesmileys.org/emo/ad/wheelchair.gif) screen.width*0.5) {this.resized=true; this.width=screen.width*0.6; this.title='Image has been resized. Sorry for the inconvenience';}" onmouseover="if(this.resized) this.style.cursor='pointer';" onclick="if(this.resized) {window.open('http://www.freesmileys.org/emo/ad/wheelchair.gif');}" /> (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/rclxms.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 19 2007, 02:45 PM
Post #34


bouncer skoota etek merangkap penyamun borneo
Group Icon

Group: Administrator
Posts: 405
Thank(s): 36
Joined: October 06
From: kuching - bangi - KL - KB
Member No.: 56
Scooter Type: Elit 150
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 2
Comments on IP.Gallery: 6




hehehehe

aku baru gi KF motor td...tk tahan beb asyik tgk gambo jer

first impression...masyaAllah!!! gedabak besau beb!

dlm gamba tak nampak pun besar maner, tp bile tgk live...fuhhhh....mmg meleleh!

d/payment 3055, bulan2 boleh pilih 2 ke 3 tahun. yg 3 tahun paling murah instalment, dlm RM278 kalo aku tk silap

aku jugak diberitau yg batch nih cuma utk test market jer. abis jer stok nih, harga GTS200 nih akan naik ke RM13k!!!!! tak tau betol ke tak, tp RM13k utk GTS nih rasanya dh masok kategori mahal...kalo 10k mungkin boleh consider lg

la ni, on da road mcm yg bro kita cakap....RM8742, kalo aku tak silap

hazard light stended, build quality display bike td kire ok, build quality lampu dpn blkg mmg superb! seat mmg selesa n lebar utk 2 org, jadi bwk awek patut tk jadik masalah! tihihihi

huh......gile la...tergoda beb!

lg satu, 2-3 mlm nih aku buat research

GTS200 nih enjen 172cc jer....dr spec enjen yg aku tgk, enjen nih rasanyer SAMA JER ngan spec enjen modenas elegan! maknanya, takda issue spare parts tak dpt! yg bermasalah cuma bodyparts n lampu. enjen n transmission rasanya takdak masalah...boleh sumba belting,mangkok,roller etc elegan. of course, kene bukak n try baru boleh konpem la. tp, pendapat aku, takdak masalah

huhuhuhuhu...maner aku nk cekau 8742 nih...tihihihihihihiihihihi (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 19 2007, 03:10 PM
Post #35


50cc
**

Group: Members
Posts: 71
Thank(s): 0
Joined: December 06
From: Putrajaya
Member No.: 222
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




Itu mcm ka... aku betul2 terkejut batch berikutnya akan melonjak2 naik harga sampai RM13K!!! Itu sudah melebihi kemampuan sebenar rakyat Malaysia beb!!! So, sapa2 yg teringin nak kena beli cepat2 dari skrg, kalau tak letih nak dapatkan RM13K. Erm, berapa byk yg first batch nieh? Kira2 dah jadi mcm Elegan dulu first batch 172 c.c tetapi limited stok, skrg 150 c.c tetapi byk stok. Kalau harga RM13K sepatutnya versi 250 c.c baru puas hati... Kat forum autoworld pun ada yg dah test ride GTS nie, katanya dari segi speed lajak lebih kurang sama je dgn Elegan but lebih stable dari Elegan dengan kelajuan itu... Erm, needs more komen dan test ride...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

edi
post Jun 19 2007, 05:23 PM
Post #36


50cc
**

Group: Members
Posts: 75
Thank(s): 0
Joined: May 07
Member No.: 795
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




QUOTE (putrajaya_3564 @ Jun 19 2007, 03:10 PM) *
Itu mcm ka... aku betul2 terkejut batch berikutnya akan melonjak2 naik harga sampai RM13K!!! Itu sudah melebihi kemampuan sebenar rakyat Malaysia beb!!! So, sapa2 yg teringin nak kena beli cepat2 dari skrg, kalau tak letih nak dapatkan RM13K. Erm, berapa byk yg first batch nieh? Kira2 dah jadi mcm Elegan dulu first batch 172 c.c tetapi limited stok, skrg 150 c.c tetapi byk stok. Kalau harga RM13K sepatutnya versi 250 c.c baru puas hati... Kat forum autoworld pun ada yg dah test ride GTS nie, katanya dari segi speed lajak lebih kurang sama je dgn Elegan but lebih stable dari Elegan dengan kelajuan itu... Erm, needs more komen dan test ride...



racun...racun... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/sweat.gif) kat autoworld aku ada baca review sorang pemilik elegan yang dah test ride...cuba le baca kat sana http://www.autoworld.com.my/forum/allposts...sed=&page=2

This post has been edited by edi: Jun 19 2007, 05:26 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 19 2007, 07:17 PM
Post #37


2500cc 8V
*******

Group: Members
Posts: 384
Thank(s): 1
Joined: February 07
From: Kota Damansara - Bukit Jelutong
Member No.: 380
Scooter Type: Moskito
Gender: Male




(IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/ohmy.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 19 2007, 09:22 PM
Post #38


KO TAK SUKA KO KELUAR!!
Group Icon

Group: Management
Posts: 10,105
Thank(s): 20
Joined: November 06
From: belakang viewfinder
Member No.: 129
Scooter Type: Elit 150
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 713
Comments on IP.Gallery: 35




aku oegi kedai kat jln semarak tuh..

aku nak amik gamba pon tak bole..

ampeh btol..

sombong s##l kedai..cet..
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 19 2007, 11:48 PM
Post #39


110cc
***

Group: Members
Posts: 127
Thank(s): 1
Joined: May 07
Member No.: 746
Scooter Type: VS150
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 8



QUOTE (kareem @ Jun 19 2007, 09:22 PM) *
aku oegi kedai kat jln semarak tuh..

aku nak amik gamba pon tak bole..

ampeh btol..

sombong s##l kedai..cet..



En Kareem..ko ckap la nak Tunjuk kt Buyer nk beli Moto tuh..
Musti bole pnya...haha.. (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/tongue.gif)

Bikin Duit sape yg X Nakkan..
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 19 2007, 11:56 PM
Post #40


KO TAK SUKA KO KELUAR!!
Group Icon

Group: Management
Posts: 10,105
Thank(s): 20
Joined: November 06
From: belakang viewfinder
Member No.: 129
Scooter Type: Elit 150
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 713
Comments on IP.Gallery: 35




cine kedai tu bengong dowh..

sengal punye orang..tak frenly la die tuh..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
44 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2019 - 09:40 AM


© 2011 Autoshift.net