Autoshift.net

Welcome Guest ( Log In | Register )


>

10 Pages V  « < 8 9 10  
Open Menu Reply to this topic Start new topic


NEW MODEL : SYM 150 September 2010

post Jul 5 2011, 05:04 PM
Post #181


110cc
***

Group: Members
Posts: 137
Thank(s): 1
Joined: February 09
Member No.: 4,438
Scooter Type: Others




mahal gak tayar symphony ni ye.... (IMG:style_emoticons/default/sweat.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
area for ads in topic


post Jul 7 2011, 10:17 AM
Post #182


JunioR
*

Group: Members
Posts: 6
Thank(s): 2
Joined: June 11
From: Cheras
Member No.: 11,436
Scooter Type: Others
Gender: Male




Time ni aku masih run-in moto. Yg x tahan ialah speednya kena below 60Kmj utk 1000Km pertama (IMG:style_emoticons/default/sweat.gif) . Aku kira jarak tempat keje dgn rumah dan utk complete 1000Km akan mengambil masa 50 hari. (IMG:style_emoticons/default/cry.gif) Mcm mana hangpa suma wat run-in? Follow procedure atau ride mcm biasa je (x ikut mcm buku)?

This post has been edited by MrKay: Jul 8 2011, 06:29 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jul 8 2011, 10:11 PM
Post #183


JunioR
*

Group: Members
Posts: 6
Thank(s): 2
Joined: June 11
From: Cheras
Member No.: 11,436
Scooter Type: Others
Gender: Male




Harap forumer dpt beri some feed back tentang beberapa perkara yg menjadi kemusykilan aku.
Kalu moto tu on center stand (engine off), boleh x tayar belakang di spin kan dgn mudah (tidak berat & mudah utk berpusing bebrapa kali).

Kalu meter petrol berkelip, ada brapa byk petrol yg tinggal & berapa jarak yg boleh pi lagi. Berdasarkan pada speedometer, engine RPM redline bermula pd angka 100Kmj. Bolehkah kita maintain speed pd 100Kmj?
,
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Aug 2 2011, 10:12 PM
Post #184


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




QUOTE (MrKay @ Jul 8 2011, 10:11 PM) *
Harap forumer dpt beri some feed back tentang beberapa perkara yg menjadi kemusykilan aku.
Kalu moto tu on center stand (engine off), boleh x tayar belakang di spin kan dgn mudah (tidak berat & mudah utk berpusing bebrapa kali).

Kalu meter petrol berkelip, ada brapa byk petrol yg tinggal & berapa jarak yg boleh pi lagi. Berdasarkan pada speedometer, engine RPM redline bermula pd angka 100Kmj. Bolehkah kita maintain speed pd 100Kmj?
,


boleh spin tayar tu..tp berat kalau tk silap...

kalau petrol dah berkelip...sy pernah buat dekat 12km jek paling jauh..mmmg maintain 100/120lmj..
(tak berani nk redah jejauh kalau berkelip sbb gts nih agak monster..berat wooo nk tolak
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Aug 24 2011, 03:30 PM
Post #185


JunioR
*

Group: Members
Posts: 6
Thank(s): 2
Joined: June 11
From: Cheras
Member No.: 11,436
Scooter Type: Others
Gender: Male




Aku tgk skuter Honda SH150i mmg bagus, klu rev pd keadaan moto on center stand, moto x gerak langsung (mungkin injin dia ada counter balance). Klu wat kat symphony ni, moto leh gerak ke balakng (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Nov 24 2011, 10:56 PM
Post #186


JunioR
*

Group: Members
Posts: 3
Thank(s): 0
Joined: June 09
Member No.: 5,321
Scooter Type: Gilera DNA
Gender: Male




mcm mane nk naikkan topspeed moto nie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Dec 12 2011, 01:11 AM
Post #187


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




QUOTE (exxuone @ Nov 24 2011, 10:56 PM) *
mcm mane nk naikkan topspeed moto nie?


tukar roller n pulley (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
10 Pages V  « < 8 9 10
Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2019 - 09:19 AM


© 2011 Autoshift.net