Autoshift.net

Welcome Guest ( Log In | Register )


>

 
Open Menu Reply to this topic Start new topic


Info diperlukan tentang SYM dan lain-lain

post Nov 22 2009, 03:48 AM
Post #1


JunioR
*

Group: Members
Posts: 1
Thank(s): 0
Joined: November 09
Member No.: 6,318
Scooter Type: none
Gender: Male




Salam Semua!

Ini adalah posting pertama aku dalam forum nie, sebelum nie lebih banyak membaca daripada contribute. (IMG:style_emoticons/default/cool.gif)

Aku dan isteri telah mengambil keputusan membeli SYM, lepas tengok budget dan lain-lain. Kita decided untuk beli SYM versi GTS/VTS 200.

Scooter nie utk aku pergi kerja (tak jauh dari rumah, 10 min pakai kereta dah sampai) dan weekend ride dengan wife.

Memandang ini motor pertama kami, ingin pertolongan otai-otai forum nie utk memberi nasihat dan lain-lain. (IMG:style_emoticons/default/notworthy.gif)

Soalan dan info yg diperlukan adalah seperti berikut:

1. Apa beza VTS 200 dan GTS 200, tengok sama jer?

2. Ada kedai mintak deposit sampai 40%, ada mintak RM 2000, nie normal ker, ader perbezaan ker (selain dari bayaran monthly kurang atau lebih). Cheah Motor kat kawasan rumah aku mintak 40%, tengok kat Mudah.com.my ader kedai mintak RM 2000.

3. Memandangkan aku tengah ambil lesen motor aku, boleh ker aku membeli motor tanpa lesen motor penuh? Atau pun dengan lesen L aku memadai? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

4. Any tips or info yang perlu aku tahu tentang motor nie or cara memandu yang baik?

* Pernah terfikir nak ambil Naza GTR tapi banyak org cakap motor nie banyak buat hal, so kita org cancel idea nie.

Semua info atau tunjuk ajar yg diberi amat dihargai sekali oleh aku dan isteriku!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
area for ads in topic


post Nov 22 2009, 02:06 PM
Post #2


JunioR
*

Group: Members
Posts: 21
Thank(s): 0
Joined: September 09
Member No.: 5,835
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




Beli je bro..aku dah pakai sebulan lebih..stkt ni puas hati.

Cuma speed memang jadi masalah bagi mereka yg suka merempit...(aku no prblm sebab memang dari dulu bwk moto speed bawah 100kmh)

Dan apa yg aku leh gerenti..mana2 je yg bro pegi..org akan pandang dua kali.

Kembang idong sioott !! hahaha (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Nov 22 2009, 02:43 PM
Post #3


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




QUOTE (budak_nilai @ Nov 22 2009, 02:06 PM) *
Beli je bro..aku dah pakai sebulan lebih..stkt ni puas hati.

Cuma speed memang jadi masalah bagi mereka yg suka merempit...(aku no prblm sebab memang dari dulu bwk moto speed bawah 100kmh)

Dan apa yg aku leh gerenti..mana2 je yg bro pegi..org akan pandang dua kali.

Kembang idong sioott !! hahaha (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

aku sukung kenyataan bdk nilai...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Nov 22 2009, 02:50 PM
Post #4


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




QUOTE (1sTimer @ Nov 22 2009, 03:48 AM) *
= vts/gts adalah sama..beza skit2 je kat box tengah2 tuh klu vts ada butang..tp gts kene cungkil/selak ngan jari..
2. Ada kedai mintak deposit sampai 40%, ada mintak RM 2000, nie normal ker, ader perbezaan ker (selain dari bayaran monthly kurang atau lebih). Cheah Motor kat kawasan rumah aku mintak 40%, tengok kat Mudah.com.my ader kedai mintak RM 2000.
= survey dulu bro..apa kata ke welly motor??? kebanyakan kedai amik deposit dlm 2@3k je bro...
3. Memandangkan aku tengah ambil lesen motor aku, boleh ker aku membeli motor tanpa lesen motor penuh? Atau pun dengan lesen L aku memadai? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
= amik je bro....setakat motor bwh 200cc nih takda lesen pun bleh da....tkda masalah
4. Any tips or info yang perlu aku tahu tentang motor nie or cara memandu yang baik?
=beli dulu pastuh ride!!! mmg besh....cume paling penting skuter nih mcm biasa myk itam.myk gear.spark plug.filter yg basic2 nih kene selalu jaga atau kata lain di beri perhatian la...
* Pernah terfikir nak ambil Naza GTR tapi banyak org cakap motor nie banyak buat hal, so kita org cancel idea nie.
=yup..bukan nk down kan gtr tp klu ikut speed n kepuasan better vts
Semua info atau tunjuk ajar yg diberi amat dihargai sekali oleh aku dan isteriku!


selamat menggunakan sym!!!! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2019 - 09:17 AM


© 2011 Autoshift.net