Autoshift.net

Welcome Guest ( Log In | Register )


>

8 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Open Menu Reply to this topic Start new topic


sym GTS250i / sym symphony evo 250i, mari lah story pasal jentera baru nie,,,,

post Oct 9 2009, 08:31 AM
Post #21


~SCOOTERING COMEBACK COUNTDOWN~
Group Icon

Group: VIP
Posts: 1,371
Thank(s): 138
Joined: September 08
From: kegelapan
Member No.: 3,401
Scooter Type: Others
Gender: Male




QUOTE (soullezye87 @ Oct 8 2009, 03:17 PM) *
DAH DA DENGAR TENTANG KELEMAHANNYA KAH...


ada gak terbaca kat forum lain diorang cakap bunyi engin bising~~tak ble nak kacau wiring dan macam2 lagi la~~tapi aku sudah try geng~~memang besh~~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
area for ads in topic


post Oct 9 2009, 12:22 PM
Post #22


50cc
Group Icon

Group: Club Moderator
Posts: 80
Thank(s): 0
Joined: October 09
Member No.: 6,012
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




QUOTE (EN.BUJAL @ Oct 9 2009, 08:31 AM) *
ada gak terbaca kat forum lain diorang cakap bunyi engin bising~~tak ble nak kacau wiring dan macam2 lagi la~~tapi aku sudah try geng~~memang besh~~

bunyi bising tu biasa je bro.cc skut tu besar juga bro.he.....kalau tukat exzos.wah.sedap bunyi ow....he...tringin nak testing la bro.nasib ku keja dgn modenas.he...dapat juga testing bila evo 250cc sampai nanti.he...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 9 2009, 02:21 PM
Post #23


~SCOOTERING COMEBACK COUNTDOWN~
Group Icon

Group: VIP
Posts: 1,371
Thank(s): 138
Joined: September 08
From: kegelapan
Member No.: 3,401
Scooter Type: Others
Gender: Male




QUOTE (soullezye87 @ Oct 9 2009, 12:22 PM) *
bunyi bising tu biasa je bro.cc skut tu besar juga bro.he.....kalau tukat exzos.wah.sedap bunyi ow....he...tringin nak testing la bro.nasib ku keja dgn modenas.he...dapat juga testing bila evo 250cc sampai nanti.he...


tapi yang aku dengar lagi belting dia jenis kevlar~~kalau betul kevlar mahal weh~~
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 9 2009, 04:18 PM
Post #24


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




QUOTE (EN.BUJAL @ Oct 9 2009, 02:21 PM) *
tapi yang aku dengar lagi belting dia jenis kevlar~~kalau betul kevlar mahal weh~~

a'a kevlar klu tk silap aku...
bunyi ok je aku test ride kwn aku pnye hrituh...
bese la..moto mahal mentenen pn mahal la..hikhikhik
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 11 2009, 11:30 AM
Post #25


JunioR
*

Group: Members
Posts: 13
Thank(s): 0
Joined: October 08
From: sandakan
Member No.: 3,476
Scooter Type: Elegan




kalau 17k bgs ang
kat superbike
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 13 2009, 09:04 AM
Post #26


~SCOOTERING COMEBACK COUNTDOWN~
Group Icon

Group: VIP
Posts: 1,371
Thank(s): 138
Joined: September 08
From: kegelapan
Member No.: 3,401
Scooter Type: Others
Gender: Male




QUOTE (cangok @ Oct 11 2009, 11:30 AM) *
kalau 17k bgs ang
kat superbike


tapi kalau dibandingkan mentenen SBK dengan skuter ni aku rasa lagi murah skuter kot~~

iklan seket~~sapa2 yang duk klang ble repair n servis korang punya gts ble gi kat kedai motor H1~~kat persiaran raja muda musa(on the way gi port klang) kedai ni authorised dealer untuk model2 SYM~~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Following 1 Users Say Thank You to EN.BUJAL For This Useful Post:
wan besaq

post Oct 13 2009, 04:36 PM
Post #27


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




QUOTE (EN.BUJAL @ Oct 13 2009, 09:04 AM) *
tapi kalau dibandingkan mentenen SBK dengan skuter ni aku rasa lagi murah skuter kot~~

iklan seket~~sapa2 yang duk klang ble repair n servis korang punya gts ble gi kat kedai motor H1~~kat persiaran raja muda musa(on the way gi port klang) kedai ni authorised dealer untuk model2 SYM~~

thx cik bujal 4 sharing dat info.... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 16 2009, 09:08 PM
Post #28


ustaz
***************

Group: Members
Posts: 972
Thank(s): 0
Joined: July 07
From: Desa Jenaris,Kajang
Member No.: 1,061
Scooter Type: CPI GTR
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 1



QUOTE (EN.BUJAL @ Oct 13 2009, 09:04 AM) *
tapi kalau dibandingkan mentenen SBK dengan skuter ni aku rasa lagi murah skuter kot~~

iklan seket~~sapa2 yang duk klang ble repair n servis korang punya gts ble gi kat kedai motor H1~~kat persiaran raja muda musa(on the way gi port klang) kedai ni authorised dealer untuk model2 SYM~~


waa..encik bujal sekarang dah jadi penasihat SYM...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 19 2009, 08:18 AM
Post #29


~SCOOTERING COMEBACK COUNTDOWN~
Group Icon

Group: VIP
Posts: 1,371
Thank(s): 138
Joined: September 08
From: kegelapan
Member No.: 3,401
Scooter Type: Others
Gender: Male




QUOTE (optimus @ Oct 16 2009, 09:08 PM) *
waa..encik bujal sekarang dah jadi penasihat SYM...


ustaz~~~yok sambar gts~~
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 21 2009, 04:29 PM
Post #30


::::::::::::::StreetLook™:::::::::::::::
Group Icon

Group: VIP
Posts: 2,740
Thank(s): 34
Joined: April 08
From: Kuching,Sarawak
Member No.: 2,454
Scooter Type: CPI GTR
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 29
Comments on IP.Gallery: 4




QUOTE (EN.BUJAL @ Oct 13 2009, 09:04 AM) *
tapi kalau dibandingkan mentenen SBK dengan skuter ni aku rasa lagi murah skuter kot~~

iklan seket~~sapa2 yang duk klang ble repair n servis korang punya gts ble gi kat kedai motor H1~~kat persiaran raja muda musa(on the way gi port klang) kedai ni authorised dealer untuk model2 SYM~~


H1 motors ke? waaaa.....nostalgia abes larr....kt ctu i bertemu GTR trus jatuh hati n beli (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 26 2009, 01:43 AM
Post #31


135cc
*****

Group: Members
Posts: 226
Thank(s): 10
Joined: April 07
From: Kuala Lumpur
Member No.: 680
Scooter Type: Others
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 15
Comments on IP.Gallery: 1




aku berminat gak kat 250i sym ni...
en.bujal rasa nk maintain skuter SYM ni senang ke??
saje nk tau...klau ok sy rasa nk angkat huhu
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 26 2009, 03:43 AM
Post #32


135cc
*****

Group: Members
Posts: 235
Thank(s): 8
Joined: August 09
From: kuching vroom
Member No.: 5,638
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




memang superb 250 ni.....tapi takut die punye wiring serabut macam 200 punye..penin kepala gue lihat die punye wiring...lebih superb dari elegan punyer...ilmu belum cukup didada...huahua
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 26 2009, 10:04 AM
Post #33


~SCOOTERING COMEBACK COUNTDOWN~
Group Icon

Group: VIP
Posts: 1,371
Thank(s): 138
Joined: September 08
From: kegelapan
Member No.: 3,401
Scooter Type: Others
Gender: Male




QUOTE (amen_cheron @ Oct 26 2009, 01:43 AM) *
aku berminat gak kat 250i sym ni...
en.bujal rasa nk maintain skuter SYM ni senang ke??
saje nk tau...klau ok sy rasa nk angkat huhu


setakat yang 200cc tu takde masalah sangat kot~~cuma nak menten minyak itam dengan minyak gear~~yang 250cc plak~~gulp~~belting pun da guna kevlar punya~~
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 26 2009, 03:08 PM
Post #34


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




klu nk besh 250 la..tp mentenen aku tk tau mcm mn...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 26 2009, 09:35 PM
Post #35


50cc
**

Group: Members
Posts: 69
Thank(s): 0
Joined: October 07
Member No.: 1,449
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




hm....

kalau nak tau lebih lanjut.. cuba masuk gtsrider.com

byk citer kat sana..

yg pasti

roller lain
variator lain
belt lain

so takleh nak dibandingkan dengan GTS/VTS 200

kalau GTS/VTS komponen enjinnya menghampiri dan sama dengan elegan ( kilang sama... emblem lain2)

cuma yg pasti, aku akan mengordernyer.. huhuhuh
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 26 2009, 11:46 PM
Post #36


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




QUOTE (cgmulia @ Oct 26 2009, 09:35 PM) *
hm....

kalau nak tau lebih lanjut.. cuba masuk gtsrider.com

byk citer kat sana..

yg pasti

roller lain
variator lain
belt lain

so takleh nak dibandingkan dengan GTS/VTS 200

kalau GTS/VTS komponen enjinnya menghampiri dan sama dengan elegan ( kilang sama... emblem lain2)

cuma yg pasti, aku akan mengordernyer.. huhuhuh

waaa ggmulia mau angkat 250i ka???
besh besh...
*gtsrider tak besh byk spam dr maklumat....hampeh
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Nov 6 2009, 08:16 AM
Post #37


~SCOOTERING COMEBACK COUNTDOWN~
Group Icon

Group: VIP
Posts: 1,371
Thank(s): 138
Joined: September 08
From: kegelapan
Member No.: 3,401
Scooter Type: Others
Gender: Male




QUOTE (wan besaq @ Oct 26 2009, 11:46 PM) *
waaa ggmulia mau angkat 250i ka???
besh besh...
*gtsrider tak besh byk spam dr maklumat....hampeh


agreed~~ahaks~~
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Nov 11 2009, 12:49 PM
Post #38


50cc
Group Icon

Group: Club Moderator
Posts: 80
Thank(s): 0
Joined: October 09
Member No.: 6,012
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




kat kuching downpeyment gts250i Rm7000,bulanan Rm422,tiga tahun.sama harga keta le..

This post has been edited by soullezye87: Nov 11 2009, 12:50 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Nov 12 2009, 03:45 PM
Post #39


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




kat sabah pun harga mcm tuh jugak...
gts kat sabah 11xxx wooo
250 mau dekat 19k da....
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Nov 13 2009, 02:32 PM
Post #40


50cc
Group Icon

Group: Club Moderator
Posts: 80
Thank(s): 0
Joined: October 09
Member No.: 6,012
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




QUOTE (wan besaq @ Nov 12 2009, 03:45 PM) *
kat sabah pun harga mcm tuh jugak...
gts kat sabah 11xxx wooo
250 mau dekat 19k da....


harga tlampau mahal......
hari ini da expo motosikal kat taman kereta kat kuching ia blansung selama 3 hari..nak tengok sym250 le balit dari keja ni,....he..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
8 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2019 - 09:20 AM


© 2011 Autoshift.net