Autoshift.net

Welcome Guest ( Log In | Register )


>

3 Pages V   1 2 3 >  
Open Menu Reply to this topic Start new topic


Bengkel Kayu Ara & Bengkel Abg Udin, Workshop...Labuan, Sabah area

post Jan 28 2008, 01:35 PM
Post #1


175cc
Group Icon

Group: VIP
Posts: 437
Thank(s): 5
Joined: March 07
From: Damansara Heights / Petaling Jaya / Bdr. Sunway / Subang Jaya
Member No.: 572
Scooter Type: Others
Gender: Male




bengkel kayu ara @ cina gemok (blakang bustop)
- mmg dari dulu diorang ni je harapan aku.
-part2 ada yang murah n ada gak yang mahal.
-diorang jadi pakar VS pasal moto aku selalu sakit.muahahah!!
-aku dah berbulan2 tak pg sana pasal dah ada pomen baru.mueheheh...

Abg Udin.kampung sungai pagar
-pnah keje kat sentul.lama gak ar.
-part murah giler pasal dia order dari sentul(tmpat keje lama dia)
-dulu ada bengkel tapi skang buat bawah umah je pasal tanah dia kena rampas ngan orang melayu yg pentingkan duit.
-seorang otai tuner underground moto2 kuat kat Labuan.

lokasi kedua2 bengkel : LABUAN.


This post has been edited by casanova: Jan 28 2008, 01:36 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
area for ads in topic


post Feb 10 2008, 07:59 PM
Post #2


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




soon fatt motor - mile 3 sandakan..

btol2 depan restoran azmeer.dkt dgn stesen bas labuk yg kt pasaraya yong kee.. bos(ah fatt) pomen(ah fong) <<<--- org kuat sepilok bikerz... kalau pasal modifikasi... @ apa saja boleh la harap kt workshop neh...

This post has been edited by wan besaq: Feb 10 2008, 08:00 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Apr 5 2008, 11:02 PM
Post #3


50cc
**

Group: Members
Posts: 53
Thank(s): 0
Joined: March 08
Member No.: 2,241
Scooter Type: Ego
Gender: Male




spair part&accessoris kat mna ble dpt joe d sandkan?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Apr 7 2008, 04:27 PM
Post #4


JunioR
*

Group: Members
Posts: 38
Thank(s): 0
Joined: October 07
Member No.: 1,479
Scooter Type: VS125
Gender: Male




QUOTE (penanggal @ Apr 5 2008, 11:02 PM) *
spair part&accessoris kat mna ble dpt joe d sandkan?


penanggal..
ko bleh kontek member aku namanya ARIP - 016-8372354
budak sandakan/tawau yg pakai ego banyak ambil sparepart/accesories sama dia ni.. cuba2 lah..
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Apr 8 2008, 02:40 PM
Post #5


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




kau lepak sndkan ka??? plate no kau ss XXX L??? aku bese nmpak ego kamu nih...klu tjumpa tgh jalan horn je aku...aku solo² je kt sndakan... la nih dk pk nk convert brg LC masuk nouvo...da 3thn skuter aku nih...da leh dah masuk part lain...tak ar rugi sgt... chau sin
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Apr 22 2008, 01:16 PM
Post #6


50cc
**

Group: Members
Posts: 53
Thank(s): 0
Joined: March 08
Member No.: 2,241
Scooter Type: Ego
Gender: Male




QUOTE (TheRebellion @ Apr 7 2008, 04:27 PM) *
penanggal..
ko bleh kontek member aku namanya ARIP - 016-8372354
budak sandakan/tawau yg pakai ego banyak ambil sparepart/accesories sama dia ni.. cuba2 lah..



tq pren nti aku kontek dia
rebell kau pkai scot apa?


scot aku masi d kk
nti 7mei bru bwa blik sdkan
ego S putih SAA
nampak horn ja k
hehe (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/cheers.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post May 13 2008, 04:00 PM
Post #7


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




ok bereh
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Aug 5 2008, 12:35 PM
Post #8


JunioR
*

Group: Members
Posts: 37
Thank(s): 33
Joined: August 08
Member No.: 3,080
Scooter Type: VS150
Gender: Male




tawau x der workshop ker???
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Aug 9 2008, 02:38 AM
Post #9


JunioR
*

Group: Members
Posts: 31
Thank(s): 0
Joined: April 08
Member No.: 2,458
Scooter Type: Karisma
Gender: Male




sebenarnya aku ni adalah anak watan di Wilayah Persekutuan Labuan dan telah pun membeli scooter Karisma 125 di sana....

tapi yang tak puas hatinya bla baiki ja scooter kat labuan mmg pomen dia ni bodoh tahap gila.. almost semua bengkel kat labuan tu mcm nk mengoyakkan poket aku. aritu aku ada mslh dgn starter aku n then antarla ke kedai moto dkt dgn jati shoplot, dh tu lain yg rosak lain pla yg dia fix. dia ckp CDI rosak tapi x rosak pon. dah tu smggu ok lak, abis smggu rosak blk, aku x p'caya kt bengkel tu aku antar lagi ke kedai moto dkt lazenda shoplot (dkt milimewah tu) n then dia buat wiring (mslh sama, stater moto x mau idup) RM 50 aku kena caj semata-mata tukar wayar 3 inci ja. BAYANGKANNN.......... lps tu ok lak moto aku, n then bla dh blk kk (still study kat UMS) rosak lagi! bikin panas, aku antar moto aku kat kingfisher moto, n then pomen aku ckp mslh dier ni cuma kat suis starter sj, bukan mslh CDI, WIRING, BATERI, COIL spt mana yang di katakan oleh pomen2 di labuan tu.... n then pomen kat kk siap suruh aku pasang blk CDI ori aku yang dh kena tukar di labuan.... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/doh.gif) harga dier caj baiki starter aku tu cuma RM 10 berbanding dengan RM 150 (buat kat 2 bengkel di labuan tapi buduss prasan ja terer)

so kepada budak2 scoot kat labuan, berhati-hatilah apabila membaiki scooter kesayangan anda... top-up pengetahuan ttg maintenance scoot, aku pon smpi skrg msh x tau apa benda scooter aku ni, rosak skit g ke bengkel... (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) so, jgn harap sgt bengkel kat labuan tu ok semua... tinjau2 dulu yaaa...

salam....
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Aug 28 2008, 01:23 PM
Post #10


JunioR
*

Group: Members
Posts: 14
Thank(s): 0
Joined: August 08
Member No.: 3,235
Scooter Type: Naza Blitz
Gender: Male




ada tak sapa2 yang asal dari kk?? yang boleh rekomenkan workshop2 yang tahu pasal scooter dan modi part2 scooter ni???
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Aug 30 2008, 04:17 PM
Post #11


JunioR
*

Group: Members
Posts: 31
Thank(s): 0
Joined: April 08
Member No.: 2,458
Scooter Type: Karisma
Gender: Male




Harga AKESSORI DAN SERVIS bengkel moto yang kat area central KK mmg mahal menggila termasuk kat LINTAS, DAMAI, PENAMPANG AREA. Kalau pandai survey blh dpt murah. yang rasanya ada skit murah try servis kat INANAM, KOLOMBONG, (Jalan tuaran bypass) sbb byk kedai moto kat sana n then kuat la competition mrk kan... try WEERAJU MOTORS kat Inanam, part skuter modenas dia murah, servis kena sentiasa observe. (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

(IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/sign0006.gif) Kat KK ni da ada ke bengkel jual OIL COOLER yg mcm balang gas ader hos terus ke lubang isi minyak itam? kalau ada bgitau yer n harganya skali...

salam
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 4 2008, 06:15 PM
Post #12


SoLo MoTo CreW
Group Icon

Group: VIP
Posts: 800
Thank(s): 44
Joined: December 06
From: Pdg Besaq - Langkawi - Ipoh - Sandakan
Member No.: 215
Scooter Type: Nouvo S
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 9
Comments on IP.Gallery: 2




klu ade nak part mcm rim coolant side miiror pulley filter ke hape ke.. pvt aku.. insya'allah aku leh tlg dapatkan..
brg dr semenanjung... klu kira harga brg + post memadai lg dr beli kat sabah nih..

0164456559
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 9 2008, 01:20 AM
Post #13


JunioR
*

Group: Members
Posts: 14
Thank(s): 0
Joined: August 08
Member No.: 3,235
Scooter Type: Naza Blitz
Gender: Male




QUOTE(Beluga @ Aug 30 2008, 04:17 PM) [snapback]136365[/snapback]


(IMG:style_emoticons/default/sign0006.gif) Kat KK ni da ada ke bengkel jual OIL COOLER yg mcm balang gas ader hos terus ke lubang isi minyak itam? kalau ada bgitau yer n harganya skali...

salam


maksud kamu yg mcm ni kh??

(IMG:http://i414.photobucket.com/albums/pp224/sarinz/DSC02601.jpg)

(IMG:http://i414.photobucket.com/albums/pp224/sarinz/DSC02602.jpg)

x silap aku kt putatan ada kot atau kt inanam...
rajin2lah servay ok. motor ni buat kat kk ni aku sendiri tanya ownernya
waktu tamu gadang d UMS.
aku pn da lupa kt mn dia bt oil cooler ni.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 23 2008, 05:11 PM
Post #14


JunioR
*

Group: Members
Posts: 44
Thank(s): 0
Joined: August 08
Member No.: 3,190
Scooter Type: Naza Blitz
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 2



aku kerja di putatan...sana banyak kedai motor boleh survey la di mana-mana...tapi (IMG:style_emoticons/default/bruce.gif) ada satu kedai betul-betul dekat jalan OI BROTHERS tempat aku beli sktoo aku..service dia kurang la sana..tukar minyak hitam pun boleh pula pasang skru balik (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) ...walaupun aku beli skut aku di sana(nyesal)tapi aku x pernah buat servis kat sana..masa aku beli pun owner kedai 2 pun main tipu lagi dengan aku pasal roadtex..aku memang xpuas hati sampai sekarang (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)

xwolf gambar skut kau kat atas 2 blitz kan??
kau pakai spring warna-warni 2 ok ka?skut kau tambah tinggi ka rendah??
pasal aku pun cadang mau paki cam 2mau bagi rendah ckit blitz aku... (IMG:style_emoticons/default/brows.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Oct 28 2008, 01:29 AM
Post #15


JunioR
*

Group: Members
Posts: 31
Thank(s): 0
Joined: April 08
Member No.: 2,458
Scooter Type: Karisma
Gender: Male




YA..... itu lah balang gas ntah apa benda fungsinya tapi lumayan lawanya bila pasang d body scooter.... hehehehehe.... berapa harganya aaa? aku cari di inanam n kolombong tu taukeh kedai dia ckp... waaaaa talak tau oohhh.... hahaha

ooopppsss... ni nak bagitau geng2 scoot sekalian, balang minyak coolant ntah apa tu hanya bagus utk ketampanan accessory scooter korang, tetapi ada side effect cthnya bla nk isi minyak itam, kena buka skru n adalah lelehan minyak melimpah dari balang, and fungsi sebenarnya adlh utk menyejukkan minyak itam adalah tidak berfungsi fangsa sekali karena... minyak tidak akan di sejukkan hatta balang tu sendiri tdk mpy cecair or mekanisma utk sejukkan minyak itam enjin tu.... so kalau nk uplift penampilan scooter korang, mmg benda ni best, tapi utk practical......"there are uncertainty" kata orr putih.... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Nov 6 2008, 03:10 PM
Post #16


JunioR
*

Group: Members
Posts: 3
Thank(s): 0
Joined: November 08
Member No.: 3,708
Scooter Type: Elit 150
Gender: Male




salam kawan2...aku ni baru jak ni masuk autoshift ni...kaber elit ada jual murah2 ka.. (IMG:style_emoticons/default/brows.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jan 4 2009, 04:21 PM
Post #17


JunioR
*

Group: Members
Posts: 14
Thank(s): 0
Joined: August 08
Member No.: 3,235
Scooter Type: Naza Blitz
Gender: Male




QUOTE(Pikor @ Oct 23 2008, 05:11 PM) [snapback]164496[/snapback]

aku kerja di putatan...sana banyak kedai motor boleh survey la di mana-mana...tapi (IMG:style_emoticons/default/bruce.gif) ada satu kedai betul-betul dekat jalan OI BROTHERS tempat aku beli sktoo aku..service dia kurang la sana..tukar minyak hitam pun boleh pula pasang skru balik (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) ...walaupun aku beli skut aku di sana(nyesal)tapi aku x pernah buat servis kat sana..masa aku beli pun owner kedai 2 pun main tipu lagi dengan aku pasal roadtex..aku memang xpuas hati sampai sekarang (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)


oi brothers 2 memang cekik darah punya dato...
aku pn menyesal beli scooter kat sana (IMG:style_emoticons/default/cry.gif)
klu boleh jgn beli kt sana lg lh bg tau kwn2 yg lain ok.
dah lah mahal penipu besar lg 2 (IMG:style_emoticons/default/vmad.gif)
pandai betul dia ambil kesempatan pasal dia je yg jual motor NAZA.

jadi ko servis kat mana??
aku pn nak tau jg.... kongsi2lh maklumat...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jan 4 2009, 04:41 PM
Post #18


JunioR
*

Group: Members
Posts: 14
Thank(s): 0
Joined: August 08
Member No.: 3,235
Scooter Type: Naza Blitz
Gender: Male




QUOTE(Pikor @ Oct 23 2008, 05:11 PM) [snapback]164496[/snapback]

xwolf gambar skut kau kat atas 2 blitz kan??
kau pakai spring warna-warni 2 ok ka?skut kau tambah tinggi ka rendah??
pasal aku pun cadang mau paki cam 2mau bagi rendah ckit blitz aku... (IMG:style_emoticons/default/brows.gif)

scot aku memang blitz tp dlm gbr aku upload 2 scot org lain... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
scot aku masi standart lg blm ada ubah apa2 pn (IMG:style_emoticons/default/brows.gif)
aku cadang nk tkr belting so aku tanyalh kt oi brothers dia kata RM400++(tukar dan pasang sekali)...mak oi punya aku terkezut ini beltingkh apa ni...
agak2nya lh kedai mana lg yg ada jual belting murah2 ni???
belting scot ni semua sama saiz kh or ada yg x sama???
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jun 12 2009, 06:41 AM
Post #19


JunioR
*

Group: Members
Posts: 30
Thank(s): 0
Joined: June 09
From: Sabah Below The Wind
Member No.: 5,237
Scooter Type: EgoS
Gender: Male




klu mau buat naked handle d mna bengkel yg ok? yg tgl hntr dan buat la. money talk later.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jul 23 2009, 12:41 AM
Post #20


190cc
**********

Group: Members
Posts: 526
Thank(s): 4
Joined: July 09
From: k.L
Member No.: 5,448
Scooter Type: Gilera VXR
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 6
Comments on IP.Gallery: 10




QUOTE (xwolf @ Jan 4 2009, 04:41 PM) *
scot aku memang blitz tp dlm gbr aku upload 2 scot org lain... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
scot aku masi standart lg blm ada ubah apa2 pn (IMG:style_emoticons/default/brows.gif)
aku cadang nk tkr belting so aku tanyalh kt oi brothers dia kata RM400++(tukar dan pasang sekali)...mak oi punya aku terkezut ini beltingkh apa ni...
agak2nya lh kedai mana lg yg ada jual belting murah2 ni???
belting scot ni semua sama saiz kh or ada yg x sama???

ui bapak mahal..
ko bli tukar sndiri...
bkn payah pn...
400 da tahap cekik pastu lenyek lak..huhu..
lau wat sdri aku igt xsmpai 100 pn..
belting xsma size..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
3 Pages V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 20th July 2019 - 07:17 AM


© 2011 Autoshift.net