Autoshift.net

Welcome Guest ( Log In | Register )


>

Open Menu


baru nak beli GTS

post Sep 18 2008, 01:24 AM
Post #1


JunioR
*

Group: Members
Posts: 1
Thank(s): 0
Joined: September 08
Member No.: 3,372
Scooter Type: Elegan
Gender: Male




Salam semua otai otai gts...

ni matmi dari SP kedah...

nak tanya sikit...aku ni duk bawak elegan la ni...cadang nak upgrade ke gts200...tujuan kegunaan = ulang alik ke tempat keja...jarak = 110km pegi balik...80% highway + 20& jln town...

so nak tanya..ada tak sesapa yg skrg ni duk ulang alik dgn jarak lebih kurang sama mcm aku...?kalau ada ...ada problem tak hari 2 ulang alik dgn jarak tu?...crusing speed?

bukan apa...cuma nak hati 2 sblm membeli...

tenkiu...matmi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Posts in this topic

- matmi   baru nak beli GTS   Sep 18 2008, 01:24 AM
- - mzams   salam matmi, aku nak kata jalan sejauh tu, tak la...   Sep 19 2008, 09:59 AM
- - adzha mss   salam... saya travel sehari baru 44km pergi balik...   Oct 18 2008, 12:01 PM
- - Fauzie   aku sehari lebih kurang 94km (47pergi 47 balik).   Nov 9 2008, 10:01 PM
- - CyborgMerah   samolah dgn kawe .. sehari dalam 90 km pegi balik ...   Nov 13 2008, 03:21 PM
- - zurzur   chit chat dalam gtsrider   Nov 13 2008, 03:57 PM
- - CyborgMerah   .. kek sini pun buleh gak merapu, bagi meriah skit...   Nov 14 2008, 02:43 PM
- - zurzur   ada, no hal punyer, setakat ni gts ni memang buleh...   Nov 14 2008, 08:52 PM
- - CyborgMerah   tips => belasah 100-130kmj sebaik sahaja lepas ...   Nov 17 2008, 05:16 PM
- - zurzur   itu macam la...didik dari awal awal lagi....he he ...   Nov 18 2008, 10:38 PM
- - amen_cheron   top speed moto ni paling abis try braper yeh... 13...   Dec 5 2008, 08:20 PM
- - spongezul   laju bro gilera ngan sc tu. tapi kalau gts 250nye ...   Dec 10 2008, 09:34 PM
- - bobdaud   aku nak tanya..berapa harga kenderaan ni..aku cada...   Jan 14 2009, 03:59 PM
- - kepompong   RM 8K+..D/P RM4K+...AKU TGH DILEMMA NIH..   Jan 14 2009, 04:20 PM
- - fyroo   8k je ? aku rsa 9.6k harga skrang   Jan 14 2009, 04:37 PM
|- - bobdaud   QUOTE(fyroo @ Jan 14 2009, 04:37 PM) 2031...   Jan 16 2009, 03:00 PM
- - fyroo   besar la moto tu... nak cilok2 susah.. pakai elega...   Jan 16 2009, 08:46 PM
|- - symgan   QUOTE (fyroo @ Jan 16 2009, 08:46 PM) bes...   May 29 2009, 09:21 AM
- - scut^cito   kat sini ada kedai nak jual GTS baru rm12.5k, mak ...   Jan 19 2009, 01:06 PM
- - zurzur   ada, jb-k.l, terengganu - k.l, no halnyer...   Jan 19 2009, 01:09 PM
- - kepompong   loh da 9k ke??aritu TT dgn dak2 eleganners yg nak ...   Jan 20 2009, 11:19 AM
- - zurzur   8k, 2nd ada la, kat mofaz pun cash dalam RM9300.00   Jan 20 2009, 02:39 PM
- - CyborgMerah   kalau dah angkat, hang jangan risau.. pelaburan yg...   Jan 22 2009, 11:34 AM
- - wan besaq   syok tgk korang story mory pasai gts200 neh... tg...   Jan 22 2009, 12:09 PM
- - aidsah07   aku kat sarawak.gts 200 ni ada dealer kat sini ke?...   Jan 23 2009, 09:51 PM
- - raven   Kawan aku kat cni baru sambaq GTS seminggu.Aduuuh...   Feb 14 2009, 11:11 AM
- - boik_skali   ooo..rupe nye gts ni cc nye 171 ek....mati2 igt 20...   Mar 6 2009, 11:30 PM
- - blackpc   aku pun confuse.. ada kata 170cc.. 180cc... ada yg...   Mar 11 2009, 09:19 PM
|- - raven   QUOTE(blackpc @ Mar 11 2009, 09:19 PM) 22...   Mar 16 2009, 08:59 PM
- - mamatdoc   Aslmkm.. Saya berhajat juga nak tangkap moto ni sa...   Mar 11 2009, 11:15 PM
- - imi   salam. aku ni pun baru nak beli gts jugak. nak ta...   Mar 12 2009, 11:29 PM
- - cgmulia   tul tu.... 171.2 cc jer... cuma satu je korang ke...   Mar 20 2009, 12:12 AM
- - boik_skali   em...tol ke 130kmj.. aku test skut 200cc kawan aku...   Mar 21 2009, 11:15 PM
- - cgmulia   mcm ni, gts ada problem susah nak capai top. aku p...   Mar 22 2009, 12:04 AM
- - boik_skali   oo.. nthla..penin aku eh..cane ek.. ko nk kejo...   Mar 22 2009, 10:31 AM
|- - zurzur   QUOTE(boik_skali @ Mar 22 2009, 10:31 AM)...   Mar 23 2009, 12:08 PM
|- - cgmulia   QUOTE(boik_skali @ Mar 22 2009, 10:31 AM)...   Mar 23 2009, 10:52 PM
- - samseng puchong   PERHATIAN: hari ahad nie (05. 04. 2009)semua sco...   Apr 1 2009, 04:06 PM
- - RmohammA   Akom otai GTS semua..... Aku ikut tread GTS nie d...   Apr 4 2009, 05:06 PM
- - soldier of Allah   ada beza x elegan ngn GTS nie????   May 22 2009, 12:33 AM
- - raven   banyak beza.body,enjin,lampu,storage dan banyak la...   May 23 2009, 09:58 AM
- - lone_rider   mula2 ingat nak amik gtr 150 @ nouvo lc.. pikir2 b...   May 24 2009, 12:09 PM
|- - symgan   QUOTE (lone_rider @ May 24 2009, 12:09 PM...   May 29 2009, 09:24 AM
|- - bobdaud   QUOTE (symgan @ May 29 2009, 10:24 AM) bk...   Jun 30 2009, 10:56 AM
- - raven   elegan ok tapi model lama gts lagi ok model baru ...   Jun 1 2009, 07:16 PM
- - cgmulia   tgk kewangan laa... kalau mampu amik je.. tp elega...   Jun 3 2009, 11:44 AM
- - bleed   angkat kawa ninja 250r. haha xde arr. aku dok ...   Jun 21 2009, 02:08 AM
- - taikun25   maksudnya spare part sama dgn elegan lah ek ...GTS...   Jun 30 2009, 09:00 AM
- - rezcreep   x9 part mahal tapi tahan lame kalo kene gayenyer.....   Jul 5 2009, 01:44 AM
- - hooh   ada kedai kat K.Tganu jual gts ni tak?   Jul 5 2009, 11:43 AM
- - spongezul   elegan dan gts masing2 ade kelebihan dan kekuranga...   Jul 15 2009, 09:25 PM
- - wan besaq   aku da angkat gts... hehehe...... dlm 2'3 hari...   Jul 22 2009, 03:35 PM
|- - zack_200   QUOTE (wan besaq @ Jul 22 2009, 03:35 PM)...   Jul 23 2009, 12:59 AM
|- - wan besaq   QUOTE (zack_200 @ Jul 23 2009, 12:59 AM) ...   Jul 23 2009, 01:32 AM
- - budak_nilai   Salam. Namo den zali. Lamo dah rancang nak boli G...   Sep 6 2009, 04:00 PM
|- - zurzur   QUOTE (budak_nilai @ Sep 6 2009, 04:00 PM...   Sep 6 2009, 11:38 PM
|- - wan besaq   QUOTE (budak_nilai @ Sep 6 2009, 04:00 PM...   Sep 7 2009, 07:38 PM
- - cgmulia   QUOTE Salam. Namo den zali. Lamo dah rancang nak ...   Sep 7 2009, 05:45 AM
- - budak_nilai   Wow !! Pedas gak pagi2 ni dah kena sound ...   Sep 7 2009, 09:17 AM
|- - cgmulia   QUOTE (budak_nilai @ Sep 7 2009, 09:17 AM...   Sep 7 2009, 01:28 PM
- - budak_nilai   Takde ape2 lah...cuma bingung nak amik ke tidak gt...   Sep 7 2009, 04:47 PM
- - wan besaq   nk bg pendapat pun aku pun baru je pakai gts 2bln....   Sep 7 2009, 07:36 PM
- - rezcreep   itulah kata kata seorg yg sanggup menolak cinta mo...   Sep 7 2009, 10:10 PM
|- - wan besaq   QUOTE (rezcreep @ Sep 7 2009, 10:10 PM) i...   Sep 8 2009, 10:41 AM
- - rezcreep   heheheh...ape adr can...saje nak bako ko...kasi pa...   Sep 8 2009, 04:00 PM
|- - wan besaq   QUOTE (rezcreep @ Sep 8 2009, 04:00 PM) h...   Sep 8 2009, 07:37 PM
- - rezcreep   tapi rst yg 16k bayk n india mari...ape clss jon.....   Sep 8 2009, 09:56 PM
|- - wan besaq   QUOTE (rezcreep @ Sep 8 2009, 09:56 PM) t...   Sep 10 2009, 01:08 AM
- - rezcreep   68 ribu jon..baik ambik sbk....   Sep 10 2009, 01:10 AM
|- - wan besaq   QUOTE (rezcreep @ Sep 10 2009, 01:10 AM) ...   Sep 10 2009, 06:41 PM
- - rezcreep   huhuhuh....   Sep 12 2009, 03:06 PM
- - EN.BUJAL   geng~~~rm16.5k~~berbaloi ke tak?   Sep 16 2009, 11:43 AM
- - wan besaq   bagus amik gilera jek...tp kot minat amik je bro   Sep 16 2009, 02:22 PM
|- - EN.BUJAL   QUOTE (wan besaq @ Sep 16 2009, 02:22 PM)...   Sep 16 2009, 05:15 PM
- - rezcreep   aprilia rs250 pun care   Sep 16 2009, 08:44 PM
- - wan besaq   kawa ninja!!!!   Sep 16 2009, 11:02 PM
- - rezcreep   rs250 lar...ting2 buyik dia   Sep 16 2009, 11:08 PM
- - cgmulia   QUOTE (wan besaq @ Sep 7 2009, 07:36 PM) ...   Sep 18 2009, 12:38 PM
|- - wan besaq   QUOTE (cgmulia @ Sep 18 2009, 12:38 PM) s...   Sep 18 2009, 07:23 PM
- - sweat_petrol   kalu aku di bagi pilihan oleh awek aku kesape2 ke ...   Sep 22 2009, 03:36 PM
- - rezcreep   gilera actually tak lasak mcm moto2 jepun..dia man...   Sep 22 2009, 04:11 PM
- - budak_nilai   Salam. Tadi dah booking VTS200 kaler hitam.. Insya...   Sep 24 2009, 07:52 PM
- - wan besaq   gts rider club <------- bro try klik sini.....n...   Sep 25 2009, 03:43 AM
|- - budak_nilai   QUOTE (wan besaq @ Sep 25 2009, 03:43 AM)...   Sep 25 2009, 06:49 AM
|- - wan besaq   QUOTE (budak_nilai @ Sep 25 2009, 06:49 A...   Sep 26 2009, 05:27 AM
- - cgmulia   hehehe.... standard aarr bang.. kelab kan tu... ka...   Sep 25 2009, 07:19 PM
- - budak_nilai   Ok aku paham la tapi payah bona lak nak daftar...s...   Sep 26 2009, 07:41 AM
- - wan besaq   ada beza skit je kat ruang simpan barang yg tgh tu...   Sep 27 2009, 03:23 AM
- - budak_nilai   Ok geng...cino kodai moto dah talipon suruh amik m...   Sep 28 2009, 01:10 PM
|- - wan besaq   QUOTE (budak_nilai @ Sep 28 2009, 01:10 P...   Sep 28 2009, 01:40 PM
- - budak_nilai   Syukur Alhamdulillah...dah dapat sym vts200 jap ta...   Sep 28 2009, 10:57 PM
|- - wan besaq   QUOTE (budak_nilai @ Sep 28 2009, 10:57 P...   Sep 29 2009, 06:06 PM
- - budak_nilai   Best !! memang smooth berbanding elegan n ...   Sep 30 2009, 06:36 AM
- - cgmulia   pakai fullfacce ke open face? setahu aku, kalau f...   Sep 30 2009, 03:22 PM
|- - wan besaq   QUOTE (cgmulia @ Sep 30 2009, 03:22 PM) p...   Sep 30 2009, 03:29 PM
|- - budak_nilai   QUOTE (cgmulia @ Sep 30 2009, 03:22 PM) p...   Sep 30 2009, 10:31 PM
- - wan besaq   http://www.smbc.my/ <<----- budak nilai try ...   Sep 30 2009, 03:32 PM
- - rezcreep   ape kate try pakai arai..kompom ok   Sep 30 2009, 10:43 PM
- - optimus   salam..sedang usha SYM GTS ni....tengak intai inta...   Oct 16 2009, 09:26 PM
- - wan besaq   QUOTE (optimus @ Oct 16 2009, 09:26 PM) s...   Oct 17 2009, 02:38 PM
2 Pages V   1 2 >

Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 20th November 2019 - 05:42 AM


© 2011 Autoshift.net